Aanvaller Dennis Sikma maakt ook komend seizoen deel uit van UNIS Flyers. De 23-jarige geboren Heerenvener begint daarmee aan zijn zevende seizoen in de hoofdmacht van Flyers.

Afgelopen seizoen speelde Dennis drie finales met UNIS Flyers, en won hij uiteindelijk de BeNe-League. Een mooie bekroning voor een goed seizoen. Dat hij langer bij de club wilde blijven, was daarom snel beslist. ,,Omdat ik het nog steeds leuk vind,” steekt Dennis van wal. ,,Ik heb het erg naar mijn zin. Het is echt een leuk team, ieder jaar weer. Het gaat ook goed de afgelopen jaren en we spelen om de prijzen. Dat maakt het ook leuk natuurlijk. Met de spelers gaan we onderling veel met elkaar op pad. Je praat en lacht met teamgenoten. Niet iedereen is hetzelfde, je hebt verschillende persoonlijkheden. Maar daarom klikt het juist heel goed, denk ik.”

Dennis kreeg vorig seizoen veel ijstijd op de penaltykill. ,,Elk jaar krijg ik weer wat meer speeltijd, dus dat is fijn. Mijn rol in het team is afgelopen seizoen wat duidelijker geworden. Ik heb redelijk veel minuten gemaakt op de penaltykill. De coach hamert erop dat we goede wedstrijden spelen en geen tegengoals krijgen. Vooral dat laatste is tijdens de penaltykill natuurlijk erg belangrijk,” legt Dennis uit.

Naast het ijshockey studeert Dennis aan de Rijksuniversiteit Groningen, en volgt daar de studie Econometrics and Operations Research. In april van dit jaar heeft hij zijn bachelor afgerond. ,,En in mei ben ik begonnen met mijn master,” lacht Dennis. ,,Ik hoop dat ik mijn master binnen één jaar kan afronden. Ik heb al een aantal vakken gehaald, dus hopelijk kan ik het dit jaar iets rustiger aan doen. Daardoor is de studie ook goed te combineren met ijshockey.”

Nog even wachten en dan barst het ijshockeyseizoen weer los. ,,Ik hoop op veel speeltijd en dat ik belangrijk kan zijn voor het team. In de competitie is het weer afwachten hoe de andere teams presteren. Ik heb nog geen idee hoe wij in vergelijking met hen staan en wat we kunnen verwachten, dat is nog even afwachten,” besluit Dennis.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht