Het nieuwe seizoen kon niet beter beginnen voor UNIS Flyers. Vrijdag werd de ouverture in Thialf tegen Zoetermeer Panters met 7-3 winnend afgesloten. Verrassender was de zondagse 3-2 zege in Geleen tegen favoriet Limburg Eaters.

Wie vooraf gezegd had dat UNIS Flyers na het eerste speelweekeinde in het nieuwe seizoen twee zeges op zak zou hebben, had waarschijnlijk naar het voorhoofd gewezen. De winst op Zoetermeer Panters was makkelijker en groter dan verwacht.

Sterke start van het seizoen

Al na de eerste periode was de zege zeker voor de mannen van coach Mike Nason. De 4-1 tussenstand was terecht en zeker niet geflatteerd. Het bleek dat de zes oefenduels er al voor hadden gezorgd dat de diverse lijnen behoorlijk op elkaar ingespeeld waren.

Dat mocht een opsteker genoemd worden, aangezien de selectie van UNIS Flyers in de zomermaanden met maar liefst acht mutaties een gedaantewisseling had ondergaan. De keus om voor jeugd te kiezen, zorgt vooral voor veel meer snelheid.

Daar had Panters vrijdag alle moeite mee en dat was ook de sleutel van het succes tegen Eaters op zondag. ,,We spelen iets anders dan vorig seizoen’’, bevestigde coach Mike Nason. ,,We willen de tegenstander vooral in de neutrale zone onder druk zetten. Dat kan omdat we veel snelle schaatsers in het team hebben. En we zijn er verrassend succesvol mee dit eerste weekeinde.’’

Uitwinst in Geleen

Zat de overwinning op Zoetermeer al na de eerste twintig minuten in de tas, tegen de Limburgse favorieten – die overigens in hun seizoen ouverture met 6-2 werden afgetroefd door het ook favoriete Devils Nijmegen – werd de partij pas zes seconden voor tijd beslist. ,,Al denk ik dat we eerder deze pot hadden moeten beslissen’’, oordeelde Nason.

UNIS Flyers maakte in de tweede periode een in het eerste part opgelopen achterstand goed. Trevor Petersen maakt middels zijn eerste treffer in het shirt van UNIS Flyers de 1-1, waarna Ronald Wurm de verdiende 2-1 scoorde.

Lang leek dat de winnende treffer te zijn, maar een makkelijk aan Eaters gegeven 5 op 3 betekende de Limburgse gelijkmaker. ,,Gelukkig maakte de verder overigens goed fluitende referee dat goed door ook ons een 5 op 3 te gunnen. Wij profiteerden toen door in mijn ogen de verdiende 3-2 te maken’’, beschreef Mike Nason de slotfase.

Adam Bezak werd daardoor de gevierde man aan de zijde van UNIS Flyers, dat dus verrassend de leiding nam in de prille bekercompetitie. ,,Natuurlijk ben ik trots op dit resultaat, maar we zitten nog in een opbouw en dat geldt ook voor de andere teams. Het zegt dus nog niet veel, al is het voor ons wel een opsteker. Maar we moeten niet opeens hoge verwachtingen gaan hebben. Dat is in deze fase niet reëel’’, aldus UNIS Flyers-trainer Mike Nason, die vrijdag met zijn ploeg afreist naar Den Haag om Carox Hijs te bestrijden.

Tickets

Zondag komt in het kader van de nieuwe Inter Region Cup het Duitse Neusser EV naar Thialf. Tickets zijn nu in de voorverkoop te bestellen op VanPlan.nl.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht