UNIS Flyers verloor vrijdagavond in de extra tijd met 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0) van Cairox HIJS Hokij. Daarmee bezorgden de Hagenezen het team van coach Mike Nason op de valreep de tweede nederlaag van dit ijshockeyseizoen.

UNIS Flyers beleefde in het laatste duel van 2019 enkele vervelende primeurs. Den Haag was de eerste Nederlandse ploeg die de Heerenveners in het speeljaar 2019-’20 een nederlaag wist toe te brengen. Daarnaast betekende het verlies meteen ook de eerste in de BeNe-League. Na acht winstpartijen.

,,We verdienden het niet om te verliezen, maar tegelijk verdienden we het ook niet om te winnen”, oordeelde Mike Nason. Hij had van beide kanten al niet een hoogstaande partij verwacht, en dat bleek ook.

,,Soms was het goed, daarna weer een stuk minder. Dat gold zowel voor ons als Den Haag. Logisch, want beide teams speelden vorig weekeinde de halve bekerfinale waarin veel emoties waren. Dan is de wedstrijd daarop meestal niet de beste van het seizoen,”

Na een doelpuntloos eerste part, toonde UNIS Flyers in de tweede periode veerkracht. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar dankzij treffers van Lars den Edel en Dennis Sikma werd die periode met 2-2 afgesloten.

Omdat zowel goalie Martijn Oosterwijk als zijn Haagse collega Brett Magnus uitstekend speelden, bleef de derde periode ook doelpuntloos en moest overtime de beslissing brengen. Beide teams kregen kansen op de winst, maar uiteindelijk was het Reinier Staats die voor HIJS matchwinner werd.

Daarmee kwam de halfweg seizoensbalans voor UNIS Flyers nog altijd op een schitterend resultaat uit: 25 duels gespeeld, 21 zeges in reguliere speeltijd, eenmaal winst in overtime en een keer een zege na penaltyshots, een nederlaag in reguliere speeltijd en als slotstuk dus een overtime-verlies.

,,We hebben het vreselijk goed gedaan, dat is zeker”, oordeelde Mike Nason. ,,We hebben in elk geval heel veel zogenoemde kenners verrast en misschien onszelf ook wel een klein beetje. Het mooiste is echter dat we bewezen hebben iedereen te kunnen verslaan en dat is vooral voor het beslissende tweede deel van het seizoen een groot mentaal voordeel.”

In dat tweede deel worden de prijzen verdeeld. Allereerst op 15 januari de nationale beker. Daarin kan UNIS Flyers ook weer beschikken over verdediger Niels van der Vossen. Hij keerde vrijdag terug in Heerenveen na een stage van drie maanden in het buitenland. Nason: ,,Een aanwinst voor ons, zeker wat betreft de breedte van onze verdediging.”

Maar ook de landstitel is een doel. ,,Daarom ben ik ook blij met het ene punt tegen Den Haag. De hoogst eindigende Nederlandse ploeg in de BeNe-League is ook meteen landskampioen. In die strijd kan dit ene punt wel eens goud waard worden”, aldus Nason, die met zijn team nog altijd souverein in de Belgisch/Nederlandse competitie leidt.

UNIS Flyers speelt daarin vrijdag in de eigen Thialf-hal het tiende duel. Chiefs Leuven komt dan op bezoek en zal meteen voor Van der Vossen zijn rentreeduel betekenen.

Tickets
Via Vanplan.nl kunnen zowel losse tickets voor volwassen en kinderen t/m 17 jaar worden besteld als ook gecombineerde familiebundels. Een individuele ticket voor volwassenen kost €11,50 en kinderen t/m 17 jaar betalen €5,-. Een familiebundel kost €25,- en is geldig voor 2 volwassenen + 2 kinderen t/m 17 jaar. Klik hier om individuele tickets te bestellen en hier om een familiebundel te kopen.

Deel dit bericht