UNIS Flyers heeft een uitstekend weekend achter de rug. Op zaterdagavond werd in Mechelen met 3-0 gewonnen, en zondagmiddag werd de topper tegen Bulldogs Liège met 3-2 – na overtime – over de streep getrokken. Prima resultaten voor het team van coach Mike Nason die daarmee goed meedraaien in de top van de BeNe-League. 

Op zaterdagavond in Mechelen kreeg Almer de Boer als goalie zijn eerste start van het seizoen. Het betekende z’n officiële debuut in de hoofdmacht van UNIS Flyers. Het werd een debuut om nooit meer te vergeten, want hij beloonde het vertrouwen met een shutout. ,,Ik zat er de afgelopen weken op training al lekker in,” vertelt de pas 20-jarige goalie. Het eerste schot op doel landde ook nog op z’n helm. ,,Maar gelukkig was die niet heel hard,” lacht Almer. ,,Het geeft een heerlijk gevoel om op deze manier mijn eerste ‘echte’ wedstrijd voor UNIS Flyers te spelen.” UNIS Flyers won in Mechelen door goals van Lennart Vosmer, Trevor Hunt en Henri Ruotsalainen.

Drie keer

Een opvallende statistiek is dat Almer met de clean sheet tegen Mechelen Golden Sharks, zijn derde wedstrijd op rij speelde zonder tegendoelpunt. ,,Vorige week speelde ik met het tweede team, en hield ik de nul. En daarvoor was mijn laatste wedstrijd voor het Nederlands team U20, waar ik ook geen goal tegen kreeg,” licht Almer toe, die het erg goed naar zijn zin heeft bij UNIS Flyers. Na een Zweeds avontuur keerde hij deze zomer terug in Heerenveen. Hij vormt samen met Martijn Oosterwijk het goalie-duo voor UNIS Flyers.

Amper 21 uur na het de wedstrijd in Mechelen, trad UNIS Flyers aan in Thialf tegen Bulldogs Liège. Vorig seizoen won UNIS Flyers nog de BeNe-League door in de finale de Belgische tegenstander te verslaan. Ook dit keer trok het team van Mike Nason aan het langste eind. Frits Doop haalde de beslissende trekker over in overtime: 3-2. De andere Flyers-goals kwamen van Lars den Edel en Henri Ruotsalainen. Aanvaller Marc Nijland keek tevreden terug op het duel, terwijl hij en zijn teamgenoten afgelopen nacht pas rond 03.00 uur thuis waren van de uitwedstrijd in Mechelen. ,,Verstand op nul en rust pakken. In de bus hebben we vooral geslapen,” blikt Marc terug.

Energie

Volgens Marc was het sleutelwoord tegen Bulldogs Liège de energie die UNIS Flyers in de wedstrijd legde. ,,We hebben veel jonge jongens die veel energie brengen. Daarnaast spelen we met vier lijnen en we creëren daarmee ruimte voor anderen. Conditioneel steekt ons team prima in elkaar.” Dat was ook te zien in de overtime. Bulldogs Liège kwam het eigen verdedigingsvak amper uit. ,,Ik had de hele wedstrijd al het gevoel dat we het betere team waren, dan is het fijn dat we uiteindelijk toch de winst pakken.”

De BeNe-League is inmiddels twee weken onderweg. UNIS Flyers heeft vier wedstrijden gespeeld, waarvan drie werden gewonnen. ,,We hebben de stijgende lijn te pakken, maar uiteindelijk moet je het in wedstrijden laten zien. We hebben een leuk team, een jong team die voor elkaar blijft werken,” besluit Marc.

Volgende wedstrijd

Pak je agenda er maar bij. Komende zaterdagavond speelt UNIS Flyers weer in Thialf. Om 20.00 uur is de face-off van de wedstrijd tegen Snackpoint Eaters Limburg. Een dag later reist UNIS Flyers af naar België, waar om 20.00 uur HYC Herentals de tegenstander is. Ben jij er zaterdagavond bij? Bestel hier alvast je tickets! Tot zaterdag!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht