Met twee ruime overwinningen op Nijmegen en Den Bosch sloot UNIS Flyers dit weekend het reguliere BeNe-league seizoen af. Kroon op het weekend werd zaterdag al gezet tijdens de benefietwedstrijd voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Aan het eind van de avond mocht UNIS Flyers’ speler Marco Postma een cheque van maar liefst €12.500,- overhandigen aan Barbara Baijens van stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Tijdens de warming-up presenteerden de spelers van UNIS Flyers de special wedstrijdshirts voor het benefietduel. Na afloop van de wedstrijd werden deze shirts geveild onder fans. Dit was één van de vele acties die fans, spelers en sponsoren hielden tijdens dit duel.

Na de ceremoniële face-off door Jake Nason speelde UNIS Flyers één van de beste wedstrijden van dit seizoen. Tegenstander AHOUD Nijmegen Devils werd door een goal van Adam Bezak na ruim 4 minuten op een 1-0 achterstand gezet. Dit was één van de drie goals die Slowaak wist te maken tijdens deze wedstrijd. Nijmegen, eindigden op de vijfde plaats in competitie, beschikt over een selectie met een aantal ervaren en jonge spelers. Nadat Ronald Wurm de voorsprong voor UNIS Flyers verder had uitgebreid wist Nijmegen uiteindelijk via voormaliger Flyer Levi Houkes de stand van de eerste periode op 2-1 te zetten.

In de tweede periode bleef UNIS Flyers voluit ijshockeyen en zorgde door het vroeg storen van de Nijmeegse opbouw voor een aantal mooie kansen. Het waren Adam Bezak (2x) en Lars Den Edel die zorgden voor een 5-1 tussenstand. Tijdens de slotperiode bleef de ploeg van Mike Nason en Dennis Schreur goed spelen. Door goals van Tony Demelinne, Dennis Sikma, Kevin Nijland en Yan Turcotte stond uiteindelijk een 9-1 overwinning op het scoreboard in een zeer goed gevuld Thialf.

Het reguliere seizoen werd afgesloten in ‘s-Hertogenbosch met een duel tegen Red Eagles. In de reguliere competitie wist Red Eagles tot nu toe nog geen punten te halen en dat liet UNIS Flyers zondag ook niet toe. Lars Den Edel en Ronald Wurm zorgden na vijf minuten al voor een 0-2 tussenstand. Uiteindelijk schreef UNIS Flyers een 1-7 overwinning bij.

Aanstaande zaterdag staan UNIS Flyers en AHOUD Devils opnieuw tegenover elkaar. Dit maal in de halve finale van de Final Four in Thialf. Het is voor de tweede maal dat IJshockey Nederland dit evenement organiseert waarin de winnaar zich Nederlands Kampioen mag noemen. De wedstrijd staat gepland om 16:30 uur.

Deel dit bericht