Een lange teambespreking op de dinsdagse trainingsavond was voor UNIS Flyers voldoende om de zware nederlaag in de bekerfinale te verwerken. Vrijdag werd Tilburg Trappers Toekomstteam met 5-0 verslagen, zondag werd het zelfvertrouwen tegen Phantoms Antwerpen verder opgekrikt; 12-3.

UNIS Flyers-coach Mike Nason keek nog even terug op de bekerfinale, waarin vorige week met dikke cijfers (7-3) van Hijs Hokij Den Haag werd verloren. ,,Het is onacceptabel hoe we die finale gespeeld hebben. Dinsdag hebben we het er als team uitgebreid over gehad en uiteindelijk maar twintig minuten op het ijs gestaan’’, vertelde Mike Nason.

De technische staf en het team kwam tot de conclusie enigszins in slaap gesukkkeld te zijn. En dus werd de trainingsintensiteit op alle fronten opgeschroefd. Nason: ,,We hebben in onze ogen nog zes weken, wanneer ongeveer de play off-finale van de BeNe-League start, om in absolute vorm te komen. Dat willen we met zijn allen realiseren.’’

Wat niet gezegd wil zijn dat de Final Four – het over twee weken in Thialf te houden finaleweekeinde met de landstitel als inzet – niet op de prioriteitenlijst staat. ,,Een mooie kans om revanche te nemen en onze titel te prolongeren’’, reageerde Nason.

Om dat te bereiken zal vooral het scorend vermogen omhoog moeten, met name bij enkele ervaren rotten van UNIS Flyers. Vrijdag werd weliswaar met 5-0 van het Tilburgse Toekomstteam gewonnen, maar dat was weer eens een slappe afspiegeling van de kansenverhouding. Nason: ,,We moeten echt meer goals maken.’’

Hij zag zondag in Deurne wel veel Heerenveense goals, maar ook nu viel op dat vooral veel spelers waarvan niet meteen veel goals verwacht worden, het net vonden. De helft van de productie kwam immers van de derde- en vierdelijners. ,,Waar ik op zich blij mee ben, want die jongens kunnen wel het verschil maken ten opzichte van andere teams die vaak maar twee scorende lijnen hebben’’, aldus Nason.

UNIS Flyers wacht zaterdag in Thialf nog een zware uitdaging tegen Ahoud Devils Nijmegen, de beoogde tegenstander in de halve finale van de Final Four. ,,Een mooie test. Of we geleerd hebben van de bekerfinale, of we al stappen gemaakt hebben en of het team klaar is om een prijs te pakken. Want dat doel moet gerealiseerd worden’’, zei Mike Nason strijdbaar, die zondag nog met zijn team naar Den Bosch reist voor het laatste BeNe-League competitieduel.

Tickets voor UNIS Flyers – AHOUD Devils Nijmegen zijn nu te koop via Van Plan. Zorg dat je erbij bent bij dit duel dat in het teken zal staan van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Deel dit bericht