UNIS Flyers leed in de allesbeslissende eindfase van de competitie in de BeNe-League een gevoelige nederlaag. Cairox Hijs Hokij Den Haag was vrijdag In Thialf een fortuinlijke winnaar: 6-3 (1-1, 1-1, 4-1). Een dag later haalden de mannen van coach Mike Nason hun gram tegen Amsterdam Tigers, dat met 8-1 (4-0, 3-1, 1-0) verslagen werd.

Voor UNIS Flyers staan drie finale op het programma. Woensdag en zaterdag worden in Thialf de toppers tegen respectievelijk Era Renomar Hyc Herentals en  Ahoud Devils Nijmegen afgewerkt. Mocht de eindpositie van UNIS Flyers dan nog niet vaststaan, dan wordt de indeling voor de Final Four (de strijd om de nationale titel die in het weekeinde van 1, 2 en 3 maart gespeeld wordt) en de kwartfinale van de play offs pas zondag in Herentals beslist.

Thuisvoordeel behalen

Het minimale doel dat Nason in de aanloop naar deze allesbeslissende drieluik stelde is helder: ,,We moeten twee van de drie duels winnend afsluiten. Dan eindigen we in elk geval als hoogste Nederlandse team, zodat we in de halve finale van de Final Four het als vierde geëindigde team treffen.’’

Wellicht een nog groter belang is om als beste de reguliere competitie te eindigen. Die kans bestaat als UNIS Flyers het gestelde doel verwezenlijkt, maar wordt er ‘gewoon’ driemaal gewonnen, dan is die eerste plek zeker en daarmee in elke play off-ronde thuisvoordeel.

Nederlaag tegen Den Haag

Wat ook zeker is, is dat de beste ploeg niet altijd wint. Die harde les kregen de Thialf-bewoners vrijdag in eigen huis. Den Haag was eigenlijk het gehele duel de mindere, maar ging wel met de drie punten aan de haal.

Na twee periodes stond er nog steeds een gelijke stand (2-2) op het scorebord, ondanks dat UNIS Flyers veel meer kansen kreeg. Het zat de blauwhemden echter weer eens niet mee in de afwerking. De prijs daarvan werd in de beginfase van de derde periode betaald.

Waar UNIS Flyers het aan geluk ontbrak, daar was Vrouwe Fortuna wel bij Den Haag in de bus gestapt. Twee met enig geluk gescoorde doelpunten beslisten het overigens aantrekkelijke duel voortijdig.

Winst in Amsterdam

De klap dreunde niet lang na, constateerde Mike Nason: ,,We speelden in Amsterdam een hele scherpe eerste periode, waardoor  we Tigers meteen ieder  zelfvertrouwen ontnamen.’’ De 4-0 tussenstand was voldoende om de partij verder professioneel uit te spelen.

Coach Nason zag zijn ploeg uiteindelijk met 8-1 winnen en richtte daarna meteen de blik op de week van de waarheid. Al kon hij de zondag dit keer eens helemaal vrij nemen. ,,De voorbereiding op Herentals had ik natuurlijk al klaar voor de vorige keer dat dat duel stond vastgesteld. Het is nu alleen nog de puntjes op de i zetten’’, aldus de UNIS Flyers-trainer.

Tickets

Voor de wedstrijd tegen Herentals is de ticketverkoop begonnen. Wil jij deze absolute topper beleven in Thialf? Bestel dan nu alvast online tickets via Van Plan!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht