UNIS Flyers behield ook in het tweede speelweekeinde van het prille seizoen de ongeslagen status. Vrijdag werd in Den Haag HIJS Hokij in de beker met 2-3 (0-0, 0-2, 2-1) verrassend verslagen. Zondag kwam Neusser EV naar Thialf. De Duitsers werden met een 4-3 (0-1, 3-0, 1-2) nederlaag naar ‘die Heimat’ teruggestuurd.

Het was wennen, op een officieel affiche de aankondiging van een heuse Duitse tegenstander. De reden is de dit seizoen nieuw in het leven geroepen strijd om de Inter Region Cup. Zondag begon UNIS Flyers in die nieuwe competitie, waarin naast de Heerenveners ook Devils Nijmegen en Eaters Geleen namens Nederland spelen. België heeft Bulldogs Luik, HYC Herentals en Chiefs Leuven afgevaardigd. Uit de Duitse Regionalliga West doen Dinslaken Kobras,  EG Diez-Limburg, EHC Neuwied, het sterk ingeschatte Herforder EV, Lippe Hockey Hamm en het op papier minst sterke Neusser EV mee.

Nipte overwinning

Tegen die laatste ploeg had UNIS Flyers in de eigen hal meer moeite dan vooraf verwacht werd. De Duitse ploeg nam in de eerste periode terecht een 1-0 voorsprong, die dankzij twee knappe reddingen van doelman Jorrit Vos niet groter was.

De Heerenveners stelden in een goede tweede periode orde op zaken. Ronald ‘one timer’ Wurm maakte met zijn specialiteit de gelijkmaker, waarna Jasper Nordemann en Pippo Limnell Finocchiaro (in powerplay) de thuisploeg op 3-1 brachten.

Nieuweling Trevor Petersen zette UNIS Flyers op een beslissende marge van drie goals, door in het begin van de derde periode 4-1 te scoren. Duitsers zouden geen Duitsers zijn als ze, ondanks de ruime achterstand, niet voor een resultaat bleven strijden. De 4-3 was dus niet vreemd, maar de mannen van coach Mike Nason lieten het verder niet komen en hielden de punten in eigen huis.

Succesvol weekend

Hoewel Nason blij was met de winst én met de nieuw ingevoerde IRC, keek hij toch vooral graag terug op de winst van vrijdag in en tegen Den Haag. ,,De tweede ‘on the road win’. Net als in Geleen zullen er niet zoveel teams zijn die Den Haag in de Uithof gaan verslaan. Het team is echt goed bezig, ook buiten het ijs. Dat tekent wel dit jonge team met een handvol gelouterde spelers. Ze hebben al een hecht team gesmeed.’’

De zege in Den Haag was een uiterst lekkere. Na een doelpuntloze eerste periode wist het sterk spelende UNIS Flyers, dat in de voorbereiding nog een 6-1 oorwassing van Den Haag had gekregen, in de tweede periode dankzij Jasper Nordemann en Trevor Petersen op 2-0 te komen.

Alan van Bentem verkleinde de achterstand in het laatste part, maar Brent Janssen bracht de marge weer op twee goals. Den Haag kwam met nog iets meer dan vijf minuten te spelen door een treffer van Reinier Staats de spanning op te voeren. Onder aanvoering van doelman Martijn Oosterwijk werd de zwaarbevochten winst een feit.

Komend weekend weer topijshockey in Thialf

Datzelfde HIJS HOkij Den Haag zal nu zelf gebrand op revanche naar Thialf komen. Zaterdag ontvangen de Friezen hun kwelgeesten in het eigen Haagje. ,,De uitzege heeft pas gewicht as we tuis ook winnen’’, weet Mike Nason. ,,Doen we dat, dan staan we ook al met een been in de halve bekerfinale.’’

Tickets voor de wedstrijd tegen Den Haag kunnen nu al in de voorverkoop worden gekocht. Klik hier om de tickets alvast te bestellen!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht