UNIS Flyers heeft de defensie versterkt met Brett Magee. De 29-jarige Canadees speelde vorig seizoen bij EHC Neuwied in de BeNe-League en stapt nu over naar UNIS Flyers. Daarmee begint Brett aan zijn derde seizoen ijshockey in Europa.

Het seizoen voor EHC Neuwied speelde Brett in de tweede divisie van Zweden bij Söderhamm/Ljusne HC. Zijn keuze om naar UNIS Flyers te komen is heel bewust. ,,UNIS Flyers viel mij vorig seizoen al op als een team waarvoor ik wilde spelen. De professionaliteit van de organisatie kwam tot uiting tijdens het spelen in Thialf. Ik houd van de energie van de Flyers fans en van de kwaliteit van de tv-uitzendingen. Ik zag dat dit een organisatie was met passie voor ijshockey. Het team speelt een directe, North-South hockeystyle (ijshockey-stijl van het opbrengen van de puck, met minder zijwaartse bewegingen, red.) die veel overeenkomsten vertoont met de Canadese stijl. Dit team heeft een geschiedenis van succes en daar wil ik deel van uitmaken,” vertelt Brett.

Tevreden coach Nason

Ook coach Mike Nason is blij met Brett in zijn selectie. ,,Brett liet vorig seizoen zien dat hij in alle situaties op het ijs kan spelen. Hij is een intelligente speler met natuurlijk leiderschap. We kijken altijd eerst naar de persoon. Ik heb uitgebreid met Brett gesproken aan de telefoon. Hij past goed bij onze cultuur en zal ons alleen maar versterken in ons proces,” vindt Nason.

Met Brett heeft UNIS Flyers een veelzijdige defensieve kracht aan het team toegevoegd. ,,Ik ben een allround verdediger, die graag strijd op het ijs, die schaatst en het spel goed ziet.  Ik onderbreek de aanvallen van de tegenstander, zodat ons team de puck zo snel mogelijk terug kan krijgen. Ik speel graag tegen de topspelers van andere teams. Ik vind het leuk om de penalty-kill te spelen en op de powerplay. Ik ben op mijn best als ik zowel offensief als defensief mijn steentje kan bijdragen. Of dat het ophouden van een tegenstander is voor tijd en ruimte, of het creëren van een aanval vanaf de blauwe lijn,” legt Brett uit.

Brett speelde afgelopen seizoen al in de BeNe-League met Neuwied en vocht met Bulldogs Liege een volle strijd voor het kampioenschap van de BeNe-League die Neuwied nipt in de belissende wedstrijd verloor. In de BeNe-League was Brett goed voor 9 goals en 28 assists. ,,Ik vind het een leuke league. De teams hebben veel kwaliteit en ik denk dat het ieder seizoen weer beter wordt. Er zitten ook veel fans van ieder team op de tribune, dat geeft ons veel energie en dat maakt het ook leuker om te spelen.”

Voor elkaar strijden

Bij UNIS Flyers wil Brett graag bijdragen aan het succes van de club. ,, Voor mij is het vrij simpel: ik wil prijzen winnen. UNIS Flyers heeft een geschiedenis van het winnen van prijzen en ik wil daar deel van uitmaken. Maar om dat te bereiken moet onze focus als team liggen op het elke dag beter worden, terwijl we genieten van de tijd die we samen als team doorbrengen. De teams die samen hard werken en voor elkaar willen strijden, zijn de teams die het meeste succes hebben. Als we dat doen, komen de resultaten vanzelf,” vindt Brett.

Naast de ijshockeysport is Brett graag bezig en houdt hij van het avontuur. Dat zal hij ook in Nederland gaan opzoeken. ,,Ik heb heel veel sporten beoefend, dus als ik kan, vind ik het nog steeds leuk om te basketballen of voetballen. Daarnaast houd ik ervan om in de natuur te zijn, of dat nu aan het meer is of tijd doorbrengen in de riviervallei van Edmonton, mijn thuisbasis. Ik hou ervan om naar muziek te luisteren en een muziekbibliotheek op te bouwen. Ook ben ik een beetje een foodie die graag nieuwe restaurants en eten ontdekt van verschillende culturen.”

,,Ik ben een dierenliefhebber. Ik heb een hond die bij mijn ouders woont op onze familieboerderij. En ja, mijn vrouw zegt dat ik in een ander leven een nerd zou zijn geweest,” lacht Brett. ,,Aangezien ik heel veel lees en houd van films als Harry Potter en Lord of the Rings.”

Welkom bij UNIS Flyers Brett en we zien je graag in september in Thialf!

Seizoenkaart

Moedig jij Brett komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: eigen foto Brett Magee

Deel dit bericht