Met Frankie Pucci heeft UNIS Flyers opnieuw een Canadese aanvaller naar Thialf gehaald. De 26-jarige forward speelde de afgelopen vijf jaar in de USports competitie bij Brock University. Daarvoor was hij succesvol in onder andere de OHL en GOJHL.

Frankie heeft zin in zijn avontuur bij UNIS Flyers. ,,Ik heb ervoor gekozen om voor UNIS Flyers te komen spelen omdat ik alleen maar goede dingen over de club hoorde. Het is voor mij een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen als speler, en om professionele ijshockey ervaring op te doen. Heerenveen past goed bij mij, omdat het vergelijkbaar is met mijn geboorteplaats en zeer gepassioneerde ijshockeyfans heeft.”

,,Ik kijk erg uit om naar UNIS Flyers te komen en een andere cultuur te leren kennen. Maar ook om mijn nieuwe teamgenoten en de staff te ontmoeten en me zo snel als mogelijk thuis te voelen,” vertelt Frankie. In de afgelopen periode had hij veelvuldig contact met coach Mike Nason. ,,Mike heeft me goede informatie gegeven over de stad en hoe gepassioneerd de fans zijn. Hij sprak over de professionele faciliteiten die Heerenveen en Thialf bezit.”

Tevreden coach Mike Nason

Coach Mike Nason is blij met de komst van de behendige aanvaller. ,,Frankie komt bij ons vanuit een geweldige universitaire opleiding. Ze leveren consequent spelers die klaar zijn om bij te dragen op professioneel niveau. Frankie kan in alle situaties spelen. Hij zette vorig seizoen mooie cijfers neer en werd helaas afgeremd door een blessure. Anders was hij topscorer geweest in zijn conference. Hij zal zeker een volwaardige speler in onze line-up zijn. De feedback van zijn voormalige coaches was dat hij een geweldige werkethiek heeft en geweldig is in het team.”

Bij UNIS Flyers komt Frankie een bekende tegen, namelijk Jesse Barwell. ,,Jesse en ik spelen al vijf jaar tegen elkaar in de OUA (Ontario University Athletics), dus we kennen elkaar maar hebben elkaar helaas nog nooit ontmoet. Ik kijk er naar uit om hem te ontmoeten en samen te gaan spelen bij UNIS Flyers.”

Frankie Pucci UNIS Flyers ijshockey

Frankie Pucci

Frankie speelt als forward, maar is zowel comfortabel in het aanvalsvak als het verdedigingsvak. ,,Ik zou mezelf omschrijven als een spelbepalende two-way centre. Zowel verdedigend als aanvallend kan ik effectief zijn, en ik ben een trotse, harde werker met een goed gevoel voor ijshockey. Ik speel altijd met een team-first mentaliteit en ik doe er alles voor om mijn team aan de overwinning te helpen.”

De BeNe-League was al bekend bij Frankie, vertelt hij. ,,Ik kende de BeNe-League, maar om eerlijk te zijn was ik nog niet zo bekend met UNIS Flyers. Zodra UNIS Flyers contact met me opnam, begon ik meteen onderzoek te doen naar het team en de stad, en ik was erg onder de indruk. Het lijkt een heel professionele organisatie en ik kan niet wachten om te beginnen!”

In september sluit Frankie aan bij UNIS Flyers. ,,Mijn doel is om met UNIS Flyers een kampioenschap te winnen, en tegelijkertijd prof-ervaring op te doen en het leren en ervaren van een nieuwe cultuur,” aldus Frankie.

See you in September, Frankie!

Deel dit bericht