In een halve bekerfinalewedstrijd waarin de wazige arbitrage bijna beslissend was, hield UNIS Flyers het hoofd professioneel koel. Eindhoven Kemphanen werd uiteindelijk meer dan terecht  met 6-3 (3-0, 1-1, 2-2) verslagen. 

Tot halverwege de eerste ontmoeting in de best of three-serie was er voor UNIS Flyers geen vuiltje aan de lucht.

De mannen van coach Mike Nason hadden volgens hem de hele week al een bepaalde gretigheid op de training laten zien. ,,Dan is het mooi om te zien dat ze dezelfde gretigheid  ook in de wedstrijd vanaf de eerste minuut laten zien”, zei Nason.

Maar misschien was hij nog wel het meest verguld met het stempel dat zijn derde en vierde lijn op de partij drukte.

Die minst ervaren lijnen werden het hele seizoen al veelvuldig ingezet. De strategie om tegenstanders – veelal met 2 of 3 lijnen spelend – op die manier conditioneel kapot te spelen betaalde zich zaterdag echt uit.

De met maar 16 spelers (inclusief 2 goalies) afgereisd Eindhovense ploeg had het lastig met de veel doorwisselende gastheren.

De 3-0 voorsprong bij de eerste rustpauze was meer dan verdiend. De treffers kwamen van derde-lijner Marc Nijland en de in de 4e lijn spelende Rick Neef.

,,Dat was toch wel een heel prettige constatering, dat uitgerekend die lijnen belangrijke goals maakten”, vond de UNIS Flyers-coach.

Toen zijn team in de 2e periode door een prachtig uitgespeelde en door Adam Bezak afgerondde aanval op 4-0 kwam leek de zege helemaal binnen.

Leek, want vanaf dat moment begon het arbitrale duo Martin de Wilde en Ramon Sterkens zich steeds nadrukkelijker te profileren.

Vooral Sterkens leek in de derde periode van het scheidsrechterlijke padje met enkele onbegrijpelijke calls jegens de thuisploeg.

Mike Nason was blij dat het uiteindelijk niet beslissend was. ,,Omdat onze penalty killing zo goed Is, slaagden we er in om op voorsprong te blijven.”

Eindhoven kwam nog wel tot 4-3, maar in de slotfase gaven de steeds beter in vorm komende Ronald Wurm en Adam Bezak de stand het verdiende evenwicht; 6-3.

Nason: ,,Het is een serie he, hoe je wint en met hoeveel maakt niet uit. Als je maar wint. Met dit resultaat reizen we woensdag met vertrouwen af naar Eindhoven.”

Wint UNIS Flyers ook die pot, dan is de bekerhouder zeker van de finale. Die wordt op zondag 4 februari in Den Haag gespeeld. Trekt Eindhoven de stand gelijk, dan is het beslissende duel op 9 januari in Thialf.

Bekijk de beelden terug op Flyers Live TV met een verdere reactie van hoofdcoach Mike Nason. Klik hier.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht