Met een 9-1 overwinning op Chiefs Leuven en een nipt verlies op bezoek bij Bulldogs Luik (2-1) sluit UNIS Flyers het jaar 2021 af. Door de ingelaste winterbreak staat de eerstvolgende wedstrijd pas op zondag 16 januari 2022 ingepland. De ploeg van Mike Nason reist dan af naar HYC Herentals. 

Vrijdagavond was Thialf het podium waarop UNIS Flyers het opnam tegen Chiefs Leuven. Al vrij snel werd duidelijk dat Chiefs Leuven, dat met een zeer uitgedunde selectie naar Friesland afreisde, weinig partij kon bieden aan UNIS Flyers. Aan het einde van de eerste periode prijkte een 3-0 tussenstand op het scorebord. De Finse aanvaller Riku Pitkänen hamerde desondanks op de focus binnen het team. ,,Elke wedstrijd moet je de juiste mind-set opbrengen. Ongeacht welke tegenstander je hebt. Je speelt wedstrijden om te winnen. We waren gefocust om de wedstrijd goed te starten en om zo goed als mogelijk te spelen,” legt Pitkänen uit.

De 30-jarige aanvaller nam de leiding op het ijs en dirigeerde zijn teamgenoten voor de juiste bezetting. ,,We boeken progressie,” vindt Pitkänen. ,,We willen elke wedstrijd beter worden. Ik denk dat we op de goede weg zijn en ons doel is om straks na de winterbreak op het juiste niveau te zijn.” Tegen Chiefs Leuven was Pitkänen goed voor vier punten, twee goals en twee assists. Ook Lennart Vosmer scoorde zijn eerste goals voor UNIS Flyers in de BeNe-League.

Op zaterdagavond wist UNIS Flyers net niet punten te behalen tegen Bulldogs Luik. Een goede wedstrijd werd nipt verloren: 2-1. De Friese treffer kwam op naam van captain Trevor Hunt, op aangeven van Riku Pitkänen. Rond de kerstdagen krijgt het team een aantal dagen vrij. Pitkänen hoopt om een paar dagen met zijn familie in Finland door te brengen. ,,Zo kan ik de batterij weer opladen voor de tweede helft van het seizoen. Zo’n winterbreak is nieuw voor mij, maar volgens mij voor iedereen. Dus dat is even wennen. Maar voor de rest van het seizoen verwacht ik nog leuke momenten. De teams in de competitie zijn aan elkaar gewaagd. Het ligt dicht bij elkaar. Alles kan nog gebeuren,” besluit Pitkänen.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht