Het was opnieuw een succesvol weekend voor UNIS Flyers. In Thialf won de ploeg zaterdag in een bloedstollende wedstrijd van Cairox Hijs Den Haag. Penaltyshots moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Gisteravond was UNIS Flyers met 1-10 overwinning heer en meester in Tilburg. Na vijf wedstrijden staat UNIS Flyers op de koppositie in de Beker van Nederland.

Zaterdagavond zagen ruim 1600 fans een zeer spannende wedstrijd in Thialf tussen UNIS Flyers en Cairox Hijs Den Haag. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren en dat leverde een bloedstollende strijd op. De goalies stonden hun mannetje en hielpen de ploegen door moeilijke momenten voor de goal heen. Pas in de 22ste minuut werd er voor het eerst gescoord. Na een slordigheid in de opbouw wist Bjorn Borgman de vrij Dani van Schilt te bereiken en hij zette Den Haag op een 0-1 voorsprong. In de laatste minuut van de tweede periode kwam UNIS Flyers op gelijke hoogte. Trevor Hunt controleerde de puck op de blauwe lijn en passte de puck naar Juha Kiilholma. Via een flitsende combinatie met Trevor Petersen werd Pippo Limnell in stelling gebracht om uiteindelijk de gelijkmaker op het scorebord te noteren.

Spanning

In de derde periode gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer, maar die bleef uit. Achttien seconden voor het einde raakten wel Pippo Limnell en Thomas Roosendaal in een duel verstrikt wat hun laatste actie van de wedstrijd bleek te zijn. Beiden gingen van het ijs af met een roughing en misconduct penalty. De 10 minuten overtime die volgde werd een slijtageslag voor beide ploegen. Spaarzame kansen waren er over en weer, maar zowel Oosterwijk als Magnus keepten ijzersterk. Halverwege overtime werd Ronald Wurm onderuit gehaald op de break away en kreeg UNIS Flyers een penalty shot. Ook deze kans wist Brett Magnus te stoppen.

Penalty shots

Uiteindelijk moesten penalty shots de winnaar bepalen van de wedstrijd. De eerste zes penalty shots van beide ploegen werden gestopt door de goalies. Het zevende penalty shot van UNIS Flyers was wel raak. De Fin Juha Kiilholma wist uiteindelijk Brett Magnus te passeren waardoor UNIS Flyers de zege in handen kreeg. Hoofdcoach Mike Nason was tevreden na afloop: “We hebben goed gespeeld en hebben verdiend gewonnen ook al hadden we er penalty shots voor nodig. Onze goalie Martijn Oosterwijk was sterk, vooral in de penalty serie.”

Ruime overwinning

Zondagavond kwam UNIS Flyers opnieuw in actie. In Tilburg was de ploeg te sterk voor Tilburg Trappers. “We wisten dat we de sterkere ploeg zouden zijn en hebben de wedstrijd gecontroleerd”, vertelt Mike Nason.  Na de eerste periode leidde UNIS Flyers met 0-6 door goals van Trevor Petersen (2x), Ronald Wurm,  Aldo van Aalderen, Marc Nijland en Adam Bezak. In de tweede periode breidde UNIS Flyer de voorsprong verder uit door goals van Jasper Nordemann, opnieuw Trevor Petersen en Ronald Wurm. Niels Lemans scoorde in de 27ste minuut voor Tilburg Trappers.  Ook in de slotperiode kwam Trevor Petersen tot scoren. Zijn vierde treffer van de avond was tevens de laatste, waardoor de eindstand 1-10 werd. “Iedereen heeft gespeeld en we hebben vele goede aanvallen gezien. We kijken nu vooruit naar komend weekend en gaan ons voorbereiden op het thuisduel tegen Geleen komende vrijdag.”

Tickets

Komende vrijdag speelt UNIS Flyers de topwedstrijd tegen Microz Eaters Geleen in Thialf. De face-off is om 20:30 uur. Bestel nu hier alvast je tickets online.