Aanvaller Dave van den Bos heeft zijn contract bij UNIS Flyers verlengd. De 18-jarige energieke aanvaller begint komend seizoen aan zijn tweede jaar bij het eerste team van UNIS Flyers.

Dave vertelt waarom de keuze niet moeilijk was. ,,Ik speel al mijn hele leven hier. Als sinds mijn vierde. Ik vind het een hele eer om op dit niveau te mogen spelen. Daarnaast vind ik het mooi dat ik samen met Tom Speel en Lennart Vosmer vorig seizoen de stap heb kunnen maken naar het eerste team.”

,,Ik zit ook naast Tom en Lennart in de kleedkamer. Onderling hebben we het er dan over wat we moeten verbeteren. Sowieso is de sfeer in de kleedkamer heel positief en helpen de oudere jongens ons elke keer weer om verder te ontwikkelen,“ legt Dave uit.

Vorig seizoen was dus zijn eerste seizoen in de BeNe-League. ,,Het is mij erg goed bevallen. Voor mijn eigen gevoel heb ik wel laten zien dat ik meekan op dit niveau.” Ook maakte Dave zijn eerste goal in de BeNe-League. “Ja, daar was ik erg blij mee. Ik was er niet mee bezig om te scoren, omdat mijn taak op het ijs vooral is om goed ijshockey te laten zien in het aanvalsvak, maar als je dan toch scoort, dat gevoel is niet te beschrijven. Geweldig!”

Dave geeft aan dat hij al veel heeft geleerd in zijn eerste seizoen. ,,Je leert heel veel van de verschillende systemen die je kunt spelen, waar ik ook nog nooit eerder van gehoord had. Daar heb ik nu wel een goed ritme in gevonden,” zegt hij.

Voor het komende seizoen wil Dave graag de volgende stap zetten. ,,ik hoop steeds iets meer te kunnen toevoegen aan het team. Zoals meer minuten maken, meer punten scoren,” besluit Dave.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht