De apotheose van het ijshockeyseizoen zal een promotie voor het Nederlandse ijshockey worden als het aan UNIS Flyers’ coach Mike Nason ligt. Nadat UNIS Flyers Amsterdam en Luik heeft verslagen in de play-offs en Hijs Hokij Den Haag zowel Leuven en Nijmegen versloeg begint vrijdag de finale serie tussen beide ploegen, die eerder dit seizoen ook al tegenover elkaar stonden in de finale.

In alle eerdere ontmoetingen kwam Hijs Hokij Den Haag als winnaar uit de bus. Dat betekent echter niet dat UNIS Flyers kansloos was. Drie van de vier duels tussen beide teams waren spannend en gingen gelijk op. Reden te meer dat UNIS Flyers’ hoofdcoach Mike Nasosn een spannende finaleserie verwacht: “We kennen elkaar door en door. Het gaat een harde en lange finale serie worden waarbij veel van de spelers gevraagd zal worden. De onderlinge wedstrijden en zeker de Final Four zetten alle seinen op groen dat dit geweldige promotie voor het Nederlandse ijshockey gaat opleveren.”

Hijs Hokij Den Haag heeft laten zien dat ze over een dodelijke powerplay beschikken waarmee ontzettend trefzeker zijn. Tegelijkertijd heeft UNIS Flyers bewezen dat het defensief het sterkste team van de competitie heeft. “Net zoals in elke wedstrijd en nu nog belangrijker is dat we niet tegen onnodige straffen oplopen. We weten dat ze beschikken over spelers die een powerplay kunnen afronden,” geeft Nason aan.

Hiermee doelt de hoofdcoach niet alleen op de aanvallers van de Haagse ploeg. “Ze hebben met Smid en Gibbs twee ijzersterke verdedigers die hun spel echt opzetten. Wij moeten zorgen dat we de opbouw storen zoals we ook tegen Luik hebben gedaan. Onze verdediging was in de halve finale opnieuw solide. We gaan met veel vertrouwen de finale in,” blikt Nason vooruit.

De serie begint vrijdagavond in Den Haag om 20:30 uur. Op zondag 18 maart is de tweede wedstrijd om 17:00 uur in Thialf (bestel tickets hier). Twee dagen later staat het derde duel gepland om 20:30 uur gepland in Den Haag. Indien nodig wordt de serie beslist op zaterdag 24 maar in Thialf of zondag 25 maart in Den Haag.

Deel dit bericht