In de kwartfinale van de Nederlandse beker heeft UNIS Flyers over twee wedstrijden afgerekend met GIJS Hepro Groningen. Zaterdagavond zegevierde UNIS Flyers in Groningen: 7-0. Zondagavond was Thialf het decor voor een 6-0 zege. In de halve finale neemt UNIS Flyers het op tegen UltimAir Hijs Hokij. 

Eigenlijk kwam het team van coach Mike Nason geen moment in gevaar in beide wedstrijden. Al vlug kwam UNIS Flyers op voorsprong en breidde dat snel uit. Jesse Barwell scoorde in Groningen een hattrick, terwijl Lowie Vreys in Thialf twee goals voor zijn rekening nam. Floris van Elten nam de openingsgoal voor zijn rekening.

De 23-jarige verdediger zag dat zijn ploeg niet in de problemen kwam tegen Gijs Groningen, uitkomend in de Eredivisie. ,,Het niveau verschil was redelijk groot. Dat maakte het voor ons lastig om ons eigen spel te spelen. Je kreeg veel meer tijd dan je gewend bent. Maar we hebben twee keer gewonnen. Dat is het belangrijkste,” vertelt Floris.

Met zijn collega verdedigers en goalies Martijn Oosterwijk en Almer de Boer, hielden ze in beide wedstrijden ‘de nul’. ,,Defensief loopt het wel lekker,” geeft Floris toe. ,,We zijn een stuk beter op elkaar in gespeeld. We communiceren beter met elkaar, en samen met de staf bekijken we video-beelden om ons te verbeteren.”

Zondagavond nam UNIS Flyers de leiding door de openingstreffer van Floris, terwijl hij niet bekend staat om zijn goals. ,,Het is altijd leuk om een goal te scoren,” lacht hij. ,,Ik heb een tijdje geleden geaccepteerd dat ik niet degene ben die alle goals gaat maken. Maar natuurlijk is het prettig als je zo nu en dan toch een goaltje meepikt.”

Zondagavond Bulldogs Liège op bezoek in Thialf

Komend weekend gaat de BeNe-League verder. Zaterdagavond gaat UNIS Flyers op bezoek in Leuven, zondagavond (19.00 uur) komt Bulldogs Liège naar Heerenveen. Een topwedstrijd in de BeNe-League! Ben jij erbij? Koop dan snel je tickets online via Ticketpoint!

Foto: Fanfoto.nl

 

 

Deel dit bericht