Met drie overwinningen op rij neemt UNIS Flyers het zaterdag thuis op tegen Chiefs Leuven. Het is voor beide ploegen de eerste keer dat ze tegenover elkaar staan dit seizoen. Een dag later staat het duel tegen Kemphanen op het programma in Eindhoven. De Eindhovense ploeg was eerder dit seizoen te sterk voor UNIS Flyers.

Afgelopen weekend was UNIS Flyers te sterk voor Nijmegen Devils. Hierdoor staat de ploeg van Mike Nason en Dennis Schreur inmiddels op de vierde plek in de ranglijst. Tegenstander Chiefs Leuven doet ook volop mee om de play-off plekken. De ploeg uit de Belgische studentenstad neemt op dit moment de zevende plaats in. “Ze zijn het seizoen begonnen met een aantal sterke resultaten. Het is een team dat hard werkt en met een duidelijke speelstijl vanuit puckbezit”, geeft Nason aan. Afgelopen zomer versterkte Leuven zich met Scott Wamgsganz en Eric Springer . De Amerikaanse aanvaller Wamsganz beschikt over ervaring in de Amerikaanse universiteitencompetitie en de ECHL. Springer, eveneens een Amerikaan, speelde ruim 170 duels in de ECHL en is dus als verdediger zeer ervaren. In de ogen van Nason twee goede versterkingen: “Het zijn spelers die carriere hebben gemaakt in Noord-Amerika en de bepalende spelers bij Chiefs zullen zijn. Het is een niet te onderschatten tegenstander.”

Eerder dit seizoen ging UNIS Flyers thuis onderuit tegen Eindhoven Kemphanen. Dit betekende een wake-up call voor de ploeg, want sindsdien wist UNIS Flyers de stijgende lijn in te zetten. Eindhoven beschikt over een jonge, talentvolle ploeg die dit seizoen grote stappen heeft weten te zetten. In Thialf imponeerde de ploeg met sterk fysiek spel. “Het wordt een revancheduel voor ons. Als we winnen hebben we onze nederlaag goed gemaakt op de ranglijst. Eindhoven heeft bewezen van alle teams te kunnen winnen dit seizoen. Het wordt een pittig duel”, aldus Nason. Met de broers Verschuren en Ritchie van Hulten beschikt de ploeg over makkelijk scorende spelers. Bovendien heeft de ploeg, gecoacht door Larry Suarez, de beschikking over Deniz Mollen. Eén van de beste goalies in de competitie. “Het afgelopen duel maakte hij ruim 60 reddingen. Het voornaamste is dat we zondag beter beginnen aan de wedstrijd dan de vorige keer toen we tegen Eindhoven speelden. Het zal hard werken worden.”

De wedstrijd UNIS Flyers – Chiefs Leuven begint om 20:00 uur in Thialf. Tickets bestel je hier.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht