Alhoewel er nog veel vraagtekens zijn of het ijshockeyseizoen in oktober van start kan gaan, is UNIS Flyers op de achtergrond al bezig om de selectie vorm te geven. Voorzitter Henk Hoekstra is in nauw contact met coach Mike Nason om wederom een strijdvaardige selectie samen te stellen.

Nog veel vraagtekens

In de afgelopen week doken er in verschillende media berichten op dat mogelijk op korte termijn weer mondjesmaat publiek wordt toegelaten tijdens sportevenementen. Hoe zich dat vervolgens gaat ontwikkelen is nog de vraag. ,,Het vaccinatieprogramma en de wijze van testen zullen daar ook een rol in spelen,” vertelt Henk Hoekstra. ,,We hopen dat we in oktober weer mensen in Thialf mogen ontvangen. Maar er is ook weer verschil in buitenlocaties en binnenlocaties. Bij buitenlocaties is wat meer toegestaan, bij binnen evenementen nog niet. Onze ijshockey sport is gebaat bij toeschouwers. Hen hebben we nodig voor ons financiële plaatje. Op dit moment weten we nog niet wat in oktober wel en niet mag qua Covid19-maatregelen. Dat maakt het beleidsmatig moeilijk en onduidelijk. Maar spelen zonder publiek is geen optie.”

Selectie

Samen met Mike Nason is Henk Hoekstra bezig om de selectie samen te stellen. Inmiddels heeft de voorzitter al een rondje langs de spelers gemaakt, om te vragen hoe het met ze gaat en of ze weer in het Flyers-tenue willen spelen. ,,Het kan natuurlijk zo zijn dat een speler zoiets heeft van: nou, een seizoen zonder ijshockey bevalt me ook wel. Maar gelukkig valt dat heel erg mee, en staan de meeste spelers te popelen om weer te beginnen. Dat is mooi,” vertelt Hoekstra, die verwacht binnen een paar weken de eerste namen voor volgend seizoen bekend te maken. De club wil het komende seizoen meer inzetten op jeugd. ,,Er is in de afgelopen beleidsmatig veel gedaan aan de ontwikkeling van jeugd in het RTC en bij de Jeugdstichting, dus daarvan hopen wij nu langzamerhand de vruchten van te plukken,” licht Hoekstra toe.

Bestuurlijk

,,Het noodgedwongen voortijdig moeten stoppen in de play-offs door Covid19 heeft ons financieel een aantal uitdagingen bezorgd. Ook de nieuwe wet WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) die per 1 juli a.s. van kracht wordt, zorgt ervoor dat er veranderingen moeten worden aangebracht in de aansturing van de club. Wij komen binnenkort hierop terug om daarover uitleg te geven hoe wij hier richting aan hebben gegeven,” vertelt Hoekstra over de bestuurlijke ontwikkelingen. ,,Wij als bestuur zijn erg blij met de steun die wij van de sponsoren en supporters rond de club hebben mogen ontvangen in deze voor iedereen moeilijke tijden. Dit geeft ons veel vertrouwen in de toekomst. Kortom, we hebben nog wat werk te verrichten voordat we weer van start kunnen maar hopen iedereen vanaf oktober iedereen weer in Thialf te mogen ontvangen,” klinkt de voorzitter enthousiast.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht