De zoektocht naar een tweede import is afgerond. Met Todd Ratchford hebben de UNIS Flyers opnieuw een verdediger aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige Amerikaanse Canadees komt over van de University of Windsor uit de Canadese universiteitscompetitie. Met zijn komst naar de UNIS Flyers begint hij aan zijn eerste Europese avontuur.

Usports en (ex-)UNIS Flyers

Ratchford speelde twee seizoenen voor de Lancers, zoals de nickname luidt van de University of Windsor. In 55 wedstrijden was hij goed voor 9 doelpunten en 23 assists. Ex-Flyers Brandon Greenside en Travis Bobbee speelden in dezelfde competitie voordat zij in de zomer van 2014 door UNIS Flyers naar Nederland werden gehaald. Zij noteerden vergelijkbare cijfers in Usports, de Canadese universiteitscompetitie.

‘Defence wins championships’

Met een reeds stabiele verdediging was voor vele fans de verwachting dat de nieuwe import een aanvaller zou gaan worden. Uiteindelijk valt nu toch de keuze op een extra verdediger. Coach Mike Nason legt uit: ‘We hebben geen haast genomen met het zoeken naar een import en alle opties overwogen. Uiteindelijk zijn we tot de conlusie gekomen dat Todd Ratchford voor ons de beste optie is. Hij is zowel verdedigend als aanvallend sterk en komt uit een sterke competitie. Samen met Trevor Hunt en Pippo Limnell kan hij leiding geven aan de jongere jongens in onze verdediging, om zo te zorgen voor nog meer stabiliteit. Hoe sterker je verdediging, hoe meer kans je hebt om wedstrijden en kampioenschappen te winnen.’

‘Goede verhalen gehoord over deze topclub’

Ratchford zelf laat weten enthousiast te zijn over zijn eerste Europese avontuur. ‘Net als iedereen wil ik graag reizen en andere delen van de wereld zien. Dat ik dat kan combineren met ijshockey is natuurlijk geweldig. Ik heb louter goede verhalen gehoord over de UNIS Flyers en ben erg blij dat ik deel uit mag gaan maken van deze traditionele topclub in Nederland. Ik kan niet wachten om te beginnen!’

De nieuwe aanwinst is 1 meter 85 lang, schiet rechtshandig, heeft een goede pass in huis en is sterk op de powerplay. Dit alles combineert hij met een goede schaatstechniek, een kwaliteit die op de Europese ijsbanen – die een stuk groter zijn dan de Noord-Amerikaanse – nog meer van pas komt. Ratchford: ‘Ik denk dat mijn skating wel een van mijn beste kwaliteiten is, ja. Verder ben ik iemand die goed het spel kan lezen en kan anticiperen, en vanuit de verdediging de aanval kan helpen.’

Winnaarsmentaliteit

Tot slot verwacht Ratchford veel van het nieuwe seizoen. ‘Ik wil de UNIS Flyers helpen om weer prijzen te winnen.’ Hij kan erover meepraten. Voordat hij bij de University of Windsor ging spelen, speelde hij drie seizoenen voor de Caledonia Corvairs, uitkomend in de Greater Ontario Jr. Hockey League (GOJHL). Hier werd hij drie keer kampioen.

Coach van dit team was Mike Bullard, in de Duitse DEL een absolute legende. ‘Bullard is echt belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als speler. Hij leerde me wat ervoor nodig is om wedstrijden te winnen en te blijven winnen. De winnaarscultuur die hij predikte zit erin gebakken, en neem ik nu mee naar de Flyers,’ zo besluit Todd Ratchford het gesprek.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Ticketpoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Deel dit bericht