Wij als scheidsrechterscommissie betreuren het dat de opmerking van Pascal Keus in de uitzending terecht is gekomen. Maar begrijpen dat dit op een moment van heftige emotie is gebeurd, en helaas zeggen mensen dan wel eens iets waar men later spijt van heeft. Dit gebeuren geeft aan dat scheidsrechters ook gewone mensen zijn die net als spelers hun emoties soms niet helemaal onder controle kunnen houden en dan ook dingen doen en zeggen waar ze later spijt van hebben. We weten dat dit niet is gezegd om iemand te kwetsen maar uit pure frustratie over het feit dat een vak met Unisys supporters voor de tweede maal confetti op het ijs schoot.

Vlak voor de finale ontvingen wij van de NOS het verzoek of de scheidsrechters met een microfoon wilden werken zodat in de uitzending de scheidsrechters bij het opleggen van straffen en het melden van doelpunten te horen zouden zijn. Daarbij is aan de NOS duidelijk aangegeven dat er soms ook dingen worden gezegd die niet voor uitzending geschikt zijn.

Onderstaand een verklaring van Pascal Keus naar aanleiding van dit incident.

Met sportieve groet,

Scheidsrechterscommissie IJshockey Nederland

Onno Hoekstra

Referee in Chief

 

Beste supporters van Heerenveen,

Tijdens de bekerfinale heb ik tijdens de wedstrijd op het ijs een uitspraak gedaan die ik niet had moeten doen, nadat er voor de tweede keer confetti op het ijs geschoten werd vanuit het vak van Heerenveen supporters. Er was al eerder een verzoek aan de supporters gedaan om de confetti op de tribune te laten, vanwege de veiligheid van alle spelers op het ijs.

De opmerking die ik heb gemaakt was misplaatst en hiermee gaf ik een verkeerd beeld af wat zeker niet mijn bedoeling was. Het was een reactie uit frustratie omdat dat de wedstrijd voor de tweede keer onnodige vertraging opliep, maar bovenal omdat door de confetti de veiligheid van de spelers in gevaar komt. Voor die veiligheid sta ik, vandaar mijn reactie.

Uiteraard was het niet mijn bedoeling om hier iemand mee te kwetsen. Diegenen die dit wel zo ervaren wil ik dan ook mijn oprechte excuses aanbieden!

Sorry!

Mochten we elkaar tegen komen op een ijsbaan, spreek me gerust aan. Ik ben net als de supporters een liefhebber van ijshockey en wil als referee dan ook een steentje bijdragen aan deze mooie sport.

Wil ik iedereen in de komende spannende fase van het seizoen veel plezier en succes wensen.

Sportieve groet,

Pascal Keus

Deel dit bericht