Voor UNIS Flyers staan er komend weekend weer twee wedstrijden op het programma. Vrijdagavond om 20.30 uur speelt de ploeg van Mike Nason tegen EG Diez Limburg in de Inter Region Cup. Een zeer lastige tegenstander, volgens de coach. Op zaterdag reist UNIS Flyers af naar Antwerpen, voor een wedstrijd tegen Antwerp Phantoms in de BeNe-League.

Terugblik

Afgelopen weekend won UNIS Flyers van Tilburg Trappers Toekomstteam (15-1) en Bulldogs Liège (4-3). Vooral de wedstrijd in België  was een belangrijke winst. ,,We wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was. Liège wordt gezien als één van de kanshebbers dit jaar. Dus dat we daar de winst pakken is a big plus. We hebben het daar altijd lastig, maar dit keer controleerden we 95% van de wedstrijd. Een paar mentale foutjes zorgden ervoor dat zij in de wedstrijd bleven. Maar uiteindelijk namen we de punten mee naar huis,” legt Nason uit.

Inter Region Cup

Komend weekend mag UNIS Flyers opnieuw twee keer het ijs op. Vrijdagavond wacht een wedstrijd in de Inter Region Cup. Het is voor UNIS Flyers de derde partij in deze mini competitie met Duitse, Belgische en Nederlandse teams. Eerder won UNIS Flyers van het Duitse Neusser met 4-3. Op bezoek bij Neuwied werd twee weken geleden met 2-1 verloren. Nu dus de derde wedstrijd tegen EG Diez Limburg. ,,Ik verwacht een lastige wedstrijd. Als je kijkt naar hun selectie, dan hebben ze veel offensieve kwaliteiten. Daarnaast hebben ze de nodige spelers met ervaring op hoog niveau. We moeten slim spelen en defensief solide zijn,” vertelt Nason.

Nason is blij met de wedstrijden voor de Inter Region Cup. ,,Je speelt tegen andere tegenstanders die je niet zo goed kent. Dat maakt het leuk. Het is iets nieuws, voor zowel de club als de spelers. Het is belangrijk dat we tegen EG Diez effectief zijn en onze kansen benutten,” aldus Nason.

Zaterdag: Antwerpen

Zaterdag gaat de busreis naar België, voor een wedstrijd tegen Antwerp Phantoms in de BeNe-League. ,,Phantoms won vorig weekend hun eerste wedstrijd in de BeNe-League. We moeten in die wedstrijd gewoon de punten pakken. Er is geen verder excuus. Phantoms heeft goede imports en een prima topscorer, maar wij moeten onze eigen wedstrijd spelen en de punten meenemen,” besluit Nason.

Kom vrijdagavond naar Thialf!

Vrijdagavond om 20.30 uur is de face-off van de wedstrijd tussen UNIS Flyers en EG Diez Limburg voor de Inter Region Cup. Een absolute topwedstrijd! Wil jij hier bij zijn? Haal dan je hier tickets online via VanPlan.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht