Voor de derde achtereenvolgende jaar ontmoeten UNIS Flyers en Bulldogs Liège elkaar in de BeNe-league play-offs. Net als afgelopen jaren is UNIS Flyers gebrand om de serie te winnen. Duels tegen Luik staan garant voor spektakel en strijd. De baarden van de spelers van UNIS Flyers zijn een stuk gegroeid ten opzichte van afgelopen week en als het aan de spelers ligt scheren ze zich voorlopig nog zeker niet.

Coach Mike Nason verwacht een spannende serie. Een terechte constatering op basis van de recente vorm van Bulldogs Liège. De Luikse formatie gecoacht door Paul Vincent rekende in de kwartfinale af met rivaal Eaters Geleen. Bovendien is de ploeg met 160 treffers één van de gemakkelijkste scorende teams in de competitie. “Het is een ijzersterk team en zeer aanvallend ingesteld. Ze hebben onder andere de topscorer van de competitie (Cheyne Matheson, red.) in het team. Op de powerplay zijn ze gevaarlijk. Ook deze serie is het belangrijk om niet tegen straffen aan te lopen”, geeft Nason aan.

Op basis van de statistieken zou UNIS Flyers als één van de weinige teams in de competitie in staat moeten zijn om het aanvallende gevaar te ontmantelen, want UNIS Flyers beschikt over de minst gepasseerde defensie in de BeNe-League. Dit sterke punt wil Nason gebruiken om Luik te verslaan: “We staan verdedigend erg sterk en moeten dit vol blijven houden. Vanuit daar kunnen we de Luikse aanvallen ombuigen in kansen voor ons.”

Samengevat wordt het een clash tussen het beste verdedigende team en één van de beste aanvallende teams. Het coachingsduo Nason en Schreur stuurt het team op met één duidelijk doel. “We willen twee overwinningen en de finale bereiken.” De ploeg die als eerste twee keer wint, zal zich plaatsen voor de finale. De eerste wedstrijd in de serie begint vrijdag om 20:00 uur in Thialf. Op zondag staat het tweede duel om 20:30 uur in Luik gepland.

Tickets bestel je hier met korting.

Deel dit bericht