UNIS Flyers aanvaller Tobie Collard heeft het aanbod van New Hampshire Jr. Monarchs om de club te versterken geaccepteerd. Dit betekent dat het 19-jarige talent UNIS Flyers met onmiddellijke ingang verlaat en komend weekend tegen Hijs Hokij Den Haag en Zoetermeer Panters niet meer meespeelt.

Tobie Collard kwam afgelopen seizoen over van Amsterdam Tigers en speelde in totaal 41 wedstrijden voor UNIS Flyers. Hierin kwam hij 2 keer tot scoren en gaf hij 8 assists. Dit jaar was hij in 3 wedstrijden goed voor een goal en 2 assists. De afgelopen jaren representeerde hij Nederland op diverse jeugd WK’s.

VS

In de Verenigde Staten gaat Collard spelen voor New Hampshire Jr. Monarchs dat uitkomt in de National Collegiate Development Conference (NCDC). Deze competitie geldt als een ideale kans voor jonge talenten om een scholarship te verdienen voor één van de universiteiten. Een doel dat hij ook voor ogen heeft. “Ik heb altijd de droom gehad om in de VS of Canada te spelen en wil deze kans met beide handen aangrijpen”, zegt Collard. Het afgelopen seizoen wist bijvoorbeeld neo-international Guus van Nes via deze competitie een plek in de selectie van Quinnipiac University te verdienen.

Fans in Heerenveen

Op zijn tijd in Heerenveen blikt Collard tevreden terug en wil graag een aantal woorden richten tot de fans. “Ik vond het leuk bij UNIS Flyers. Door de fans was het extra leuk om hier te spelen. De sfeer tijdens de wedstrijden was fijn en één van de redenen dat ik er van hou om hier te spelen. Bedankt dat jullie naar de wedstrijden kwamen en het was super om de box te geven aan de jeugdige fans. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt. Het heeft mijn tijd hier zeker veel leuker gemaakt.”

UNIS Flyers bedankt Collard voor zijn bewezen diensten en wenst hem veel succes bij New Hampshire Jr. Monarchs.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht