Vanmiddag is UNIS Flyers door de Gemeente Heerenveen geïnformeerd dat er  tijdens het stabiliteitsonderzoek vervormingen zijn gemeten aan de dakconstructie van de ijhockeyhal. Dit betekent dat de ijshockeyhal voorlopig op slot blijft.

Komende dagen gaan de constructeurs beoordelen of het haalbaar is om op korte termijn maatregelen te treffen die ervoor kunnen zorgen om de hal weer veilig te kunnen laten gebruiken. Vrijdag aanstaande wordt in de loop van de middag duidelijkheid gegeven over de haalbaarheid van deze maatregelen.

Verplaatsing wedstrijd naar Leeuwarden

Voor UNIS Flyers is dit een flinke tegenvaller en resulteert dit in een vervelende situatie. In overleg met de competitieleider en tegenstander Amsterdam Tigers is besloten de wedstrijd die voor aanstaande zaterdag 22 december gepland stond in Thialf te verplaatsen naar vrijdag 21 december De 11 stedenhal in Leeuwarden. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

De 11 stedenhal kent een beperkte capaciteit waardoor er in de vrije verkoop slechts een gereduceerd aantal tickets te koop zijn. Online kaartverkoop is inmiddels gestart (klik hier). Seizoenkaarthouders en Business Club leden hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd.

UNIS Flyers betreurt de ontstane situatie en het ongemak dat dit oplevert voor een ieder. We hopen op ieders begrip en steun in deze moeilijke periode voor de club. Meer dan ooit willen we oproepen om achter het team te gaan staan en ons gemeenschappelijke trots voor de adelaar van UNIS Flyers te tonen.

Halve finale Bekercompetitie

Ook voor de halve finale wedstrijd in de bekercompetitie tegen AHOUD Devils Nijmegen is Thialf als locatie uiterst onzeker. De wedstrijd staat gepland voor zaterdag 29 december. Komende vrijdag kunnen wij meer duidelijkheid geven op welke locatie deze wedstrijd gespeeld zal gaan worden.

Vervolg

Wij blijven in nauw contact met de Gemeente Heerenveen en met Thialf komende dagen. Via www.unisflyers.nl en onze sociale mediakanalen zullen wij u informeren over de verdere ontwikkelingen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht