Na de offday van vorige week in Geleen tegen Microz Eaters Limburg (6-2 nederlaag), beleefde UNIS Flyers afgelopen weekeinde weer een ‘gebruikelijke’ zes punten-ronde. Vrijdag werd Select 4-u Devils Nijmegen in het Triavium met 4-3 (2-0, 2-1, 0-2) verslagen, waarna een dag later in Thialf Phantoms Antwerpen op een nederlaag met dubbele cijfers getrakteerd werd: 10-0 (4-0, 2-0, 4-0).

Vooral de winst in Nijmegen wekte bekoring bij Mike Nason. De coach van het dit seizoen tot nog toe zo succesvolle UNIS Flyers had in de afgelopen trainingsweek toch de nodige energie gestoken in het terugbrengen van de juiste focus en wedstrijdinstelling.

Prima overwinning in Nijmegen

,,We hebben best wel met elkaar gesproken, de video van Geleen teruggekeken en getracht uit te vinden waarom het in die wedstrijd in een korte periode zo mis kon gaan’’, refereerde Nason aan de eerste zes minuten van de derde periode tegen Eaters. De Limburgers bogen in dat tijdsbestek een 2-1 achterstand om in een 5-2 voorsprong.

Nason kreeg vrijdag overigens bijna een déja vu. Hij zag zijn team een puike wedstrijd spelen. Na veertig minuten stond er keurig 4-1 in Heerenveens voordeel op het Nijmeegse scorebord. Juha Kiilholma en Adam Bezak waren in periode een productief, Trevor Petersen en nogmaals Bezak scoorden de 3-0 en 4-1.

Nijmegen kwam in de laatste periode toch weer terug in de wedstrijd. ,,Op het oog lijkt het alsof we net als tegen Geleen de grip op de wedstrijd kwijt waren, maar dat was nu niet zo. Ik heb nooit het gevoel gehad, zoals vorige week, dat we de wedstrijd uit handen gaven.’’

Mede door sterk verdedigen, inclusief prima keeperswerk van Martijn Oosterwijk, werd de winst veilig gesteld. Nason: ,,Belangrijk, met het oog op de koppositie in de BeNe-League.’’

Benefietwedstrijd succes

Dat was een dag later in Thialf uiteraard ook de – verwachte – winst op Phantoms. UNIS Flyers bereikte zelfs de dubbele cijfers en hield weer eens de nul: 10-0. Topschutter Trevor Petersen scoorde er vier en doelman Jorrit Vos mocht de shut out noteren. Een mooie prestatie van de goalie. UNIS Flyers speelde in speciale wedstrijdshirts om aandacht te vragen voor het Agrarisch Natuurfonds Fryslân. Aan het eind van de avond kon UNIS Flyers een waardecheque van ruim 5000 euro overleggen. Hierover later meer.

Met de zes punten kwam UNIS Flyers inmiddels tot een totaal 43 in zestien duels. De Heerenveense bekerwinnaar heeft aan nog twee zeges in de resterende vier duels genoeg om ook landskampioen te worden.

En dan ook de eerste plaats in de reguliere competitie van de BeNe-League op te eisen. Extra voorwaarde daarvoor is nog wel dat over twee weken, op zaterdag 15 februari, Era Renomar Hyc Herentals in Thialf bedwongen wordt. ,,Dat wordt waarschijnlijk wel het sleutelduel voor die eerste plaats’’, wist Nason.

OKT in Kazachstan

Hij is de komende week zelf evenwel druk met het Nederlands team. Samen met Bo Subr is Nason verantwoordelijk voor Oranje, dat in Kazachstan een pre-olympisch kwalificatietoernooi afwerkt.

De UNIS Flyers-coach wordt overigens vergezeld door zes van zijn pupillen: Martijn Oosterwijk, Niels van der Vossen, Jasper Nordemann, Jord Smit, Lars den Edel en Ronald Wurm. Nason: ,,We zullen zien of het een voordeel is dat we met Flyers een weekeinde speelvrij zijn of niet.’’

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht