De selectie van UNIS Flyers voor volgend seizoen krijgt steeds meer vorm. Forward Jord Smit en allrounder Kenny Welles zijn ook volgend seizoen van de partij in het team van coach Mike Nason. Jord begint daarmee aan zijn tweede seizoen in het shirt van UNIS Flyers. Kenny start zijn zevende seizoen in Thialf.

Mijn passie

Voor Kenny was de keuze snel gemaakt om wederom een seizoen voor UNIS Flyers uit te komen. ,,Ik vind ijshockey een leuke sport,” klinkt het eenvoudige antwoord. ,,IJshockey is mijn passie. Flyers heeft een heel hecht team en ik vind het mooi om daar onderdeel van te zijn. Het zijn verschillende types, en veel jongens ken ik al heel lang. Je deelt iets gemeenschappelijks. Je vindt hetzelfde leuk, namelijk ijshockey. Dat maakt het bijzonder,” zegt de 25-jarige speler.

Vorig seizoen werd Kenny zowel in de aanval als verdediging ingezet door coach Nason. ,,Het was een leerzaam jaar voor mij. In de jeugd heb ik altijd als aanvaller gespeeld. Bij CTO in Eindhoven werd ik als verdediger ingezet. Dus ik kan op beide posities uit de voeten. In eerste instantie zal ik mij richten op de defensie, maar wel met aanvallende impulsen,” vertelt Kenny.

Kenny Welles UNIS Flyers

Kenny Welles, foto: Martin de Jong

Goede sfeer

,,Ik hoop dat we het volgende seizoen de goede sfeer kunnen behouden. Dat is belangrijk. Een aantal teams in de league ondernemen veel stappen en er zijn verschuivingen van spelers die naar een andere club gaan. Dat maakt het onvoorspelbaar hoe de teams in de competitie zullen zijn. Pas als de teams compleet zijn, kun je misschien iets zeggen over de speelwijzen,” aldus Kenny.

Jord Smit ook weer van de partij

Volgend seizoen zien we naast Kenny ook Jord weer terug op het Friese ijs. ,,UNIS Flyers en ik zijn vorige zomer een 2-jarig contract overeengekomen. Ik had toen al besloten dat ik voor meer dan één jaar voor Flyers wou uitkomen. Ik ben ooit bij Flyers begonnen op 4-jarige leeftijd, dus het voelde vorig seizoen eigenlijk als thuiskomen,” zegt Jord. ,,Terugkijkend op vorig seizoen denk ik dat wij heel veel mensen hebben verrast. De team chemistry was zo sterk en de sfeer heel goed. Niemand gaf op en vocht altijd tot de laatste seconde, dit resulteerde dan ook in twee hele mooie prijzen. Helaas door de COVID-19 pandemie hebben wij de laatste weken niet kunnen afmaken en is er dan ook geen winnaar uit de BeNe-league gekomen. Dit is iets waar heel de wereld te maken mee heeft gehad, en wat buiten onze macht lag. Heel jammer, maar sommige dingen verander je niet. Accepteren en doorgaan.”

Onzekerheid

,,Persoonlijk heb ik heel veel dingen geleerd afgelopen seizoen bij UNIS Flyers. Dat was ook zeker één van de redenen waarom ik voor Flyers ben gaan spelen. Veel jongens en coaches met veel ervaring die de jonge jongens ook echt willen helpen,” blikt Jord terug. Voor het volgende seizoen weet hij nog niet wat hij kan verwachten. ,,Ik denk dat het nog steeds een beetje onzeker is door de COVID-19 pandemie. We gaan als land heel langzaam weer de goede kant op naar het ‘oude’ normaal. Ik denk dat de factor uncertainty nog steeds wel een cruciale factor speelt binnen de besluiten. Als speler wil ik me hier niet te lang mee bezig houden. Ik zorg dat ik ready en fit ben begin september. Fingers crossed dat we dan gewoon weer lekker kunnen hockeyen!”

,,Lets start where we finished!”

Jord is nieuwsgierig hoe de kaarten voor volgend seizoen worden geschud. Er zullen genoeg mensen zijn die zich uiten over verwachtingen en dingen zullen gaan speculeren net zoals vorig jaar,” knipoogt hij. ,,Het enige wat ik wil zeggen is, dat wij als UNIS Flyers het vorige seizoen niet hebben kunnen afronden zoals we graag willen. Lets start where we finished!” 

Tot slot heeft Jord nog een bedankwoord voor de supporters van UNIS Flyers. ,,Ik wil de supporters/fans/vrijwilligers graag nog bedanken voor alle support voor zowel de uit- als thuiswedstrijden! Ik hoop jullie volgend jaar allemaal weer te zien in een uitverkocht Thialf, waar het dak er weer af vliegt zoals in de finale tegen Den Haag! Wat een atmosphere, kippenvel momentje!”

Foto Jord Smit: Martin de Jong

Deel dit bericht