Tony Demelinne draagt ook komend seizoen weer de ‘C’ op zijn tricot. De captain van de afgelopen drie seizoenen, is ook het aanstaande jaar de aanvoerder van UNIS Flyers. Als alternate captains zijn Trevor Hunt, Marco Postma en Brent Janssen aangewezen. Zij dragen de welbekende ‘A’ op het tenue.

Demelinne staat voor iedereen klaar

De 30-jarige Tony Demelinne is komend seizoen opnieuw captain van UNIS Flyers. De forward was de afgelopen drie jaar ook de leider van het team, en begint dus aan zijn vierde seizoen als captain. Demelinne gaat zijn zevende seizoen in als speler van het Heerenveense ijshockeyteam. Coach Mike Nason over zijn captain: ,,Tony is voor het vierde jaar captain. Hij is de afgelopen jaren gegroeid in zijn rol. Hij kan goed met iedereen opschieten, maar is bovenal iemand die voor iedereen klaar staat. Hij helpt graag de jonge jongens. Bovendien klikt het heel goed onderling.”

Enorme eer voor Hunt

De 32-jarige Trevor Hunt, dit seizoen nieuwkomer bij UNIS Flyers, is gekozen als alternate captain. De Canadese verdediger keert na vijf jaar gespeeld te hebben voor HYC Herentals terug bij UNIS Flyers. Nason is content met Hunt als defense. ,,We hebben Trevor mede om zijn leiderschap aan ons team toegevoegd. Na het wegvallen van Yan Turcotte was er een vacature. Toen Trevor bij ons kwam, hebben we hem gevraagd of hij alternate captain wilde zijn. Hij wilde heel graag die plek invullen. Zijn woorden waren dat hij dat een enorme eer vindt. Trevor heeft een goede invloed op de groep, zowel op het ijs als in de kleedkamer.” Hoewel er teams zijn die naast een captain twee alternates hebben, kiest Mike Nason voor drie. ,,Ik wil naast een captain graag drie alternates in mijn team. Dat heb ik al vanaf mijn college ijshockey meegekregen, en dat wil ik ook hier uitvoeren.”

,,Brent Janssen en Marco Postma zijn eigenlijk twee tegenpolen”

Brent Janssen, geboren en getogen in Heerenveen, is komend seizoen alternate captain van UNIS Flyers. Janssen is 31 jaar, en voor het vierde seizoen alternate captain van het team evenals Marco Postma. De 35-jarige aanvaller is momenteel bezig aan zijn vijfde achtereenvolgende seizoen bij de club. Mike Nason over zijn twee spelers: ,,Brent en Marco zijn eigenlijk twee tegenpolen. Brent heeft het hart van een leeuw en is een enorm harde werker die nooit opgeeft. Hij is een groot voorbeeld voor elke ijshockeyer. Marco is één van de beste spelers van de BeNeLeague en heeft al een aantal keren MVP-prijzen gewonnen. Met zijn ervaring is hij heel belangrijk voor ons. Daarnaast herkent hij de belangrijke momenten in een wedstrijd en weet hij beslissingen te forceren.”
De hoofdcoach ziet naast zijn captain en alternate’s meer leiderschap in zijn team. ,,Naast de genoemde spelers hebben wij meer leiders in ons midden. Ronald Wurm is een leider en Lars den Edel neemt zijn verantwoordelijkheid. Maar ook beide goalies weten wat het inhoudt om leiding te geven. We hebben veel leiderschap in onze ploeg.”

Zaterdag 22 september speelt UNIS Flyers de Ron Bertelingschaal tegen Hijs Hokij Den Haag in Thialf. Tickets voor deze wedstrijd zijn inmiddels in de voorverkoop te koop (klik hier)!

Deel dit bericht