De Finse aanvaller Riku Pitkänen is blij dat UNIS Flyers zich weer snel kan revancheren voor de nederlaag in de bekerfinale afgelopen weekend. Komend weekend staat namelijk de Final Four voor de deur: de strijd om het Nederlands kampioenschap. Vrijdagavond om 20.30 uur speelt UNIS Flyers tegen Zoetermeer Panters. Tickets bestel je hier!

De nederlaag tegen Hijs Hokij Den Haag wil UNIS Flyers zo snel als mogelijk weg spoelen. ,,Het resultaat was een grote teleurstelling,” beaamt Riku Pitkänen. ,,Het was een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Elk team heeft hard gewerkt om in de finale te komen. Daar mag je van genieten. Iedere speler wil graag in een finale spelen.” Riku is één van de meer ervaren spelers in de selectie van UNIS Flyers en weet wat het is om finales te spelen. ,,Maar we gaan dingen niet ineens anders doen. We maken een game plan en de spelers nemen hun verantwoordelijkheden. Lead by example,” vertelt Riku.

Nieuwe kans

Het vizier wordt nu gericht op Zoetermeer Panters. ,,Dat is een belangrijke wedstrijd. Een nieuwe kans om ons te plaatsen voor een finale. We focussen ons volledig op de wedstrijd van vrijdagavond. Het is fijn om snel weer het ijs op te gaan en voor een finaleplek te spelen,” vindt Riku.

De vorige wedstrijd tegen Zoetermeer Panters won UNIS Flyers nipt met 4-3, in Zoetermeer. ,,Ik denk dat het een lastige wedstrijd wordt. Ze hebben goede ijshockeyers, en we moeten op onze hoede zijn en ons goed voorbereiden.”

Voor een vol Thialf

De inzet is een vol Thialf voor het team van UNIS Flyers vrijdagavond. ,,Dat zou geweldig zijn,” lacht Riku. ,,Veel fans op de tribune maakt het speciaal. De laatste thuiswedstrijd tegen Bulldogs Liège gaf het ons extra energie om het publiek te horen. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de coaches. En voor ons is het mooi om dit te kunnen delen met de fans,” besluit Riku.

Bestel alvast je tickets!

Wil je vrijdagavond niet in de rij staan voor de kassa in Thialf? Bestel dan alvast je tickets online! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 7,50, voor volwassenen is de ticketprijs € 15,00. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. UNIS Flyers neemt het op tegen Zoetermeer Panters, en de inzet is een plek in de finale van het Nederlands kampioenschap! Dit wil je niet missen en moedig UNIS Flyers aan! Tot vrijdag!

*** Testen voor Toegang of een QR-code is niet nodig, aangezien iedereen een vaste plek heeft in het stadion.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht