Aanvaller Rick Neef is voor lange tijd uit de roulatie. Hij ontbreekt sinds een paar weken door een infectie. Ook teamgenoot Kevin Nijland ontbrak afgelopen weekeinde bij de wedstrijden tegen Amsterdam en Nijmegen. Hij hoopt zo snel mogelijk weer aan te sluiten.

 Een infectie in zijn enkel houdt Rick Neef voor langere tijd aan de kant. Vorige week is hij geopereerd, momenteel wordt gekeken naar de vervolgstappen in de behandeling.

‘Ik had al een tijdje een bult op mijn enkel, hier was ik al voor behandeld’, vertelt Neef. ‘Na een tijdje begon hij weer enorm op te zwellen en kon ik ineens niet meer normaal lopen. Toen ben ik weer naar de dokter gegaan en toen ging het ineens snel en moest ik onder het mes.’

Het was de bedoeling dat de 21-jarige Neef, na drie jaar heen en weer pendelen tussen het eerste team en de beloften, dit jaar zijn kansen zou grijpen om echt een vaste waarde te worden binnen de eerste selectie. Deze voornemens kunnen voorlopig de ijskast in.

‘Het is heel zuur, maar ik moet het accepteren, mijn best doen en hopen dat ik zo snel mogelijk weer terug kan komen.’ Over zijn herstelperiode is nog weinig te zeggen. Neef hoopt ergens in januari weer aan te sluiten bij de selectie. ‘Ik heb geen idee hoelang het gaat duren. Het wordt in elk geval een lastig jaar voor mij. Ik ben nog nooit langdurig geblesseerd geweest, dus ik weet niet hoe mijn lichaam herstelt. Ik ben nog jong, dus ik hoop zo snel mogelijk.’

Collega-aanvaller Kevin Nijland ontbrak afgelopen weekeinde door een lichte kwetsuur. Hij probeert deze week weer aan te sluiten bij de selectie. Of hij aankomend weekeinde meespeelt is nog onduidelijk.

Deel dit bericht