Aanvaller Rick Neef maakt aankomend seizoen deel uit van het eerste team van de UNIS Flyers. De 20-jarige Heerenvener pendelde de afgelopen drie seizoenen heen en weer tussen het eerste en tweede team. Dit seizoen krijgt hij de kans om uit te groeien tot een vaste waarde in het team van Mike Nason.

‘Hij verdient het’

Het seizoen 2018-19 moet voor Rick Neef hét seizoen worden dat hij volledig aansluit bij het eerste team. Na drie seizoenen vooral veel minuten te hebben gemaakt in het tweede, wordt het tijd dat hij het ook bij de hoofdmacht gaat laten zien.

Head coach Mike Nason prijst zijn pupil: ‘Rick pendelde de afgelopen jaren heen en weer. Vorig jaar begon hij het seizoen zelfs bij het tweede team. Waar anderen misschien zouden afhaken, bleef hij keihard werken aan zichzelf. Dat was reden om hem weer over te hevelen naar het eerste. Nu krijgt hij vanaf het begin de kans om zichzelf in de selectie te spelen. Dat heeft hij zelf verdiend.’

Goal scorer of allround?

Na de seizoensstart bij de beloften voegde Neef zich rond de kerst van 2017 weer bij de eerste selectie. Vlak voor de jaarwisseling maakte hij indruk door in de halve bekerfinale tegen de Eindhoven Kemphanen een belangrijke goal te scoren, waarmee hij de UNIS Flyers op koers bracht richting de bekerfinale. Hij achtervolgde een afgeslagen puck waar niemand meer in geloofde en lepelde deze vervolgens heel behendig over topkeeper Deniz Mollen heen, in het dak van het doel. Een echte goal scorer’s goal.Het is een van zijn belangrijkste wapens.

In het tweede team scoorde hij er lustig op los en was hij een belangrijke factor voor het succes van afgelopen seizoen, waar de finale van de Eerste Divisie werd behaald. Neef: ‘Ik weet dat ik zo nu en dan wel mijn goaltje kan meepikken. Voor UNIS Flyers 1 en de BeneLiga wordt er nog wel wat meer van je gevergd. De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt aan mijn fysiek, en nu wil ik mijn snelheid meer verbeteren. Ik wil meer een allround speler worden.’

‘Belangrijke speler voor de toekomst’

Mike Nason kan zich vinden in de woorden van de geblokte aanvaller, die eind augustus zijn 21elevensjaar in gaat. Hij haalt herinneringen op aan eerdere jaren dat hij met hem werkte als coach van het eerste team. ‘Toen hij voor het eerst bij de selectie kwam, had hij moeite met het spelen in een rol als speler in de vierde lijn. In zulke lijnen moet je checken, vooral zorgen dat je geen tegengoal krijgt en een ‘pain in the ass’ zijn. Hier heeft hij hard aan gewerkt, met als resultaat dat hij nu fysiek enorm sterk is. Hij is nu groot, sterk en kan keihard checken. Gecombineerd met het neusje voor de goal dat hij heeft, denk ik dat hij in de toekomst een hele belangrijke speler kan worden voor de club. Misschien zelfs aankomend jaar al,’ aldus de hoofdtrainer.

Concurrentiestrijd

De UNIS Flyers zijn op papier in de breedte enorm versterkt. Met de contractverlengingen deze week van Rick Neef en de gebroeders Nijland, staan er al 18 veldspelers vast op papier (6 verdedigers, 12 aanvallers). Ook zal de voorbereiding uitgebreider dan ooit zijn. Eind augustus zal de selectie de eerste ijstrainingen gaan afwerken, ruim een maand voor de start van de competitie.

Gezien de grootte van het team zal tijdens deze lange voorbereiding de concurrentiestrijd in alle hevigheid los gaan barsten. Rick Neef ziet deze met vertrouwen tegemoet. ‘Mijn doel is in eerste instantie om aankomend seizoen ervaring op te doen, en te leren van deze ervaringen. Uiteindelijk wil ik graag een vaste kracht worden in het team. Ik ben echt pumped, heb er heel veel zin in.’

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Ticketpoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Deel dit bericht