Het bestuur van UNIS Flyers is donderdagmiddag door de Gemeente Heerenveen en Thialf geïnformeerd over de tijdelijke sluiting van de ijshockeyhal in verband met de mogelijke instabiliteit van de hal.

De onzekerheid over de stabiliteit kwam naar boven tijdens een inspectie van de hal, die in opdracht van Thialf werd gedaan in verband met een mogelijke renovatie van de ijshockeyhal.

De Gemeente Heerenveen zal op vrijdag 7 december 2018 een constructeur opdracht geven om te onderzoeken of en zo ja welke maatregelen nodig zijn om de ijshockeyhal op korte termijn weer “veilig” te verklaren.

UNIS Flyers betreurt de ontstane situatie die, naast het BeNe-League team, alle ijshockeyteams belet om te trainen en om wedstrijden te spelen.

Het BeNe-League team zal voorlopig trainen in De Elfstedenhal in Leeuwarden. De eerstvolgende thuiswedstrijd van UNIS Flyers staat gepland op zaterdag 15 december tegen HYC Herentals. De verwachting is dat deze wedstrijd moet worden uitgesteld.

De komende weken zal het bestuur van UNIS Flyers nauw contact hebben met de Gemeente Heerenveen en met Thialf. Via www.unisflyers.nl en onze sociale mediakanalen zullen wij u informeren over ontwikkelingen.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht