UNIS Flyers en assistent-coach Jacco Landman gaan na vijf jaar uit elkaar. Landman was de afgelopen vijf seizoenen de rechterhand van coach Mike Nason. Pippo Limnell, tot afgelopen seizoen nog speler bij UNIS Flyers, volgt Landman op als assistent coach.

Jacco Landman is een kind van de club. Als speler speelde hij twintig seizoenen op het hoogste niveau namens Flyers in Nederland en was hij international van het Nederlands team. Na vijf jaar assistent-coach bij UNIS Flyers komt er een einde aan zijn tijd bij het BeNe-League team. ,,Eigenlijk komen er twee dingen samen,” vertelt Jacco. ,,Afgelopen jaar heb ik het behoorlijk druk gehad. Ik ben namelijk ook nog bij de jeugd actief als coach/trainer bij U13, waar mijn zoon in speelt. Plus daarnaast alle trainingen en wedstrijden met het BeNe-League team. En dan vergeet je eigenlijk dat je ook nog je eigen werk en gezin erbij hebt. Ik vond het nu tijd om een stap terug te doen,” geeft Jacco aan.

In de afgelopen vijf jaar heeft Jacco met UNIS Flyers mooie momenten meegemaakt en stond hij met veel plezier in de bank naast coach Mike Nason. ,,Ik vond het hartstikke leuk om te doen. Ik heb veel geleerd. Het spel, toen ik erbij kwam als assistent-coach, was behoorlijk veranderd sinds dat ik gestopt was met ijshockey. Daarnaast is de samenstelling van het team de afgelopen jaren veranderd. Het team wordt steeds jonger, en dat vind ik wel heel erg leuk. Die jongere jongens staan vaak nog aan het begin van alles: hun maatschappelijke carrière, hun ijshockey carrière, de combinatie van werk-en-ijshockey, relaties, kinderen. Ik vind het leuk om met die jonge gasten te werken,” lacht Jacco.

Als er een moment is wat hem heel erg is bijgebleven is het wel de overtime-winst van de BeNe-League. ,,Toen kwam er heel veel emotie los. De spanning was enorm opgebouwd in de maanden daarvoor. Maar ook verschillende playoffs-series, of spelen in een vol Thialf. Dat was ook geweldig,” blikt hij terug.

Nu gaat hij zich weer richten op het jeugdijshockey van de club. Hij blijft trainer/coach bij U13. ,,En ik heb nu ook meer tijd voor mijn gezin,” vult Jacco aan. ,,Na twintig jaar als speler, en nu vijf jaar als assistent-coach, is het mooi geweest,” besluit een tevreden Jacco.

Limnell nieuwe assistent coach

Na het vorige seizoen nam Pippo Limnell afscheid als professioneel ijshockey-speler. De 35-jarige Limnell deed de afgelopen jaren ervaring op als trainer bij jeugdteams van UNIS Flyers. Afgelopen seizoen trainde hij U17 en werd hij met dat team kampioen van Nederland. Limnell kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. ,,Ik ben erg dankbaar voor deze kans die de club mij geeft. Het geeft aan dat UNIS Flyers vertrouwen in mij heeft. Ik kijk uit naar het komende seizoen en mijn nieuwe rol als assistent coach.”

Pippo Limnell gaat komend seizoen coach Mike Nason assisteren bij het BeNe-League team van UNIS Flyers. ,,Ik wil Mike en het team zo goed als mogelijk helpen, en hopelijk iets extra’s aan het team en de technische staf toevoegen. Ik wil er altijd voor de spelers zijn en vooral de jongere spelers helpen om zich verder te ontwikkelen.”

Naast het BeNe-League team gaat Pippo Limnell ook het RTC (Regionaal Topsport Centrum) trainen, waar jonge ijshockeytalenten extra training en aandacht krijgen. Samen met coach Mike Nason heeft UNIS Flyers nu twee coaches die zich volledig met ijshockey kunnen bezig houden.

Foto’s: Martin de Jong (Jacco Landman) en Margo Mulder (Pippo Limnell)

Deel dit bericht