UNIS Flyers heeft de ervaren verdediger Pippo Limnell langer aan zich weten te binden. De 33-jarige defense heeft een contract van twee jaar getekend, en keert dus komend seizoen terug in de selectie van hoofdcoach Mike Nason. 

Pippo Limnell begint aan zijn zesde seizoen in het shirt van UNIS Flyers. ,,Flyers is mijn thuisclub geworden en Heerenveen mijn ‘home town’,” vertelt Pippo. ,,Ik heb het hier erg naar mijn zin, dus waarom zou ik dan weg gaan? Dit wordt mijn zevende jaar bij de Flyers-organisatie en ik hoop dat ik hier tot aan mijn hockey-pensioen kan blijven spelen. En mogelijk dat ik dan andere dingen bij UNIS Flyers kan gaan doen.”

Onbetaalbaar

Over het afgelopen anderhalf jaar blikt Pippo met veel vreugde terug, omdat hij voor het eerst vader werd. ,,Het was een moeilijke periode voor iedereen, denk ik. Hopelijk zijn we nu bijna klaar met Covid, of kunnen we in ieder geval weer normaal leren leven met Covid. Voor mij persoonlijk was het een speciale periode omdat mijn zoon op 14 december 2020 is geboren. Doordat we geen ijshockey speelden kon ik elke dag bij hem en mijn familie zijn. Dat is onbetaalbaar en ik voel me gelukkig dat ik dat heb kunnen meemaken,” klinkt een blije Pippo.

Maar hij heeft ook niet stilgezeten in de afgelopen periode. ,,Natuurlijk heb ik veel tijd met mijn familie doorgebracht. Daarnaast ben ik druk bezig geweest met mijn eigen bedrijf Puur Nordic en onze Wellness Bed & Breakfast. Ook hield ik mezelf fit door naar de sportschool te gaan, thuis te sporten en te gaan fietsen.”

Reikhalzend

Na anderhalf jaar zonder ijshockey-competitie kijkt Pippo reikhalzend uit naar het komende seizoen. ,,Ja, ik kijk er erg naar uit,” vertelt hij. ,,Het zou geweldig zijn als we kunnen doorgaan, daar waar we zijn geëindigd voordat Covid kwam. Zoals elk jaar speelt UNIS Flyers voor de top posities in de competitie en hopelijk kunnen we prijzen naar Thialf brengen. Voor mijzelf verwacht ik hetzelfde te brengen als de afgelopen jaren, door mijn eigen spel te spelen. Ik wil het team helpen en de jongere jongens begeleiden zowel op als buiten het ijs.”

Pippo verwacht dat hij snel weer gewend is om na zo’n lange periode op het ijs te staan. ,,Ik heb zo’n lange periode zonder ijshockey nog nooit eerder meegemaakt, dus het zal wel iets lastiger zijn dan voorgaande jaren. Maar aan de andere kant hebben we vanaf kleins af aan geijshockeyd. So it’s in our ‘bones’, en ik verwacht dat we het ritme snel weer oppakken. Volgens mij hebben we 5-6 weken voorbereiding voordat de competitie start, dus dat moet wel voldoende zijn,” besluit Pippo.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht