UNIS Flyers heeft opnieuw twee spelers toegevoegd aan de selectie voor volgend seizoen. Jasper Nordemann heeft bijgetekend en draagt ook komend seizoen het Flyers-tricot. Daarnaast heeft UNIS Flyers de tweede import-plek ingevuld. Trevor Petersen versterkt de Friese aanvalslinie.

Petersen nieuwe import

In Trevor Petersen heeft UNIS Flyers een nieuwe aanvaller binnen gehaald. Petersen heeft de Canadese nationaliteit en speelde afgelopen seizoen bij Brest Albatros Hockey in Frankrijk. De 24-jarige forward kan zowel leftwing spelen als center. Petersen speelde vier jaar op het hoogste universiteit-niveau in Canada bij York University, Toronto in de USports. Daar kwam hij in totaal tot 107 wedstrijden, waarin hij 41 goals maakte en 54 assists afleverde. Petersen staat bekend om z’n harde schot en prima stick-handeling. Na zijn universiteit-periode, begon Petersen zijn eerste Europese ijshockey-avontuur. Bij Brest Albatros Hockey, op het tweede Franse ijshockey-niveau werd Petersen met zijn club eerste in de competitie. In de playoffs voor het kampioenschap werden ze in de halve finale uitgeschakeld.

Coach Mike Nason is blij met de komst van Trevor Petersen. ,,Petersen heeft zich bewezen in de universiteits-competitie in Canada. Dat is een heel goed niveau. Ook bij Brest in Frankrijk liet hij prima statistieken zien. Ik verwacht dat hij een positieve impact zal hebben op het team.”

UNIS Flyers kiest ervoor om de import-plek met een aanvaller in te vullen, in plaats van een verdediger. Mike Nason legt uit: ,,Onze defense is in de afgelopen vier jaar de minst gepasseerde verdediging van de BeNe-League. In grote wedstrijden is gebleken dat het voor ons lastig was om goals te maken. Met Trevor erbij willen we gemakkelijker tot scoren komen. Hij kan zowel op de powerplay als penaltykill goed uit de voeten. Trevor scoort gemakkelijk en is een afmaker voor de goal.”

Later vandaag een uitgebreid interview met Trevor Petersen op de website van UNIS Flyers.

Nordemann tekent bij

Aanvaller Jasper Nordemann is ook volgend seizoen te bewonderen bij UNIS Flyers. De 22-jarige forward beleefde een prima seizoen bij Flyers en heeft zich sterk ontwikkeld. In 46 wedstrijden kwam de geboren Amsterdammer tot 20 goals en 19 assists. Coach Mike Nason is in zijn nopjes met de contractverlenging van Jasper Nordemann. ,,Jasper heeft een geweldig seizoen achter de rug. Eigenlijk heeft hij ons positief verrast. Jasper heeft zich enorm ontwikkeld als speler in zijn eerste Flyers-seizoen. Hij is bereid om alles te geven. Hij scoort veel rondom de goal. Daar krijg je fysiek veel te verduren met cross-checks. Jasper is slim en alert, en maakt veel rebounds. Ik verwacht dat hij komend seizoen de volgende stap gaat zetten in zijn ontwikkeling.”

Afscheid Todd Ratchford

De komst van Trevor Petersen betekent dat de twee import-posities van UNIS Flyers ingevuld zijn. Adam Bezak is de andere import. Daarmee is een eventuele terugkeer van Todd Ratchford niet meer haalbaar. Ratchford ontwikkelde zich vorig seizoen als een uitstekende defense bij UNIS Flyers. Met een aantal belangrijke goals was hij beslissend voor het team van coach Mike Nason. Dat leverde hem onder andere de prijs voor Best Defense op. UNIS Flyers bedankt Todd voor zijn inzet en wenst hem heel veel succes in zijn verdere ijshockey-carrière.

Seizoenkaart voorverkoop van start

Moedig jij UNIS Flyers volgend seizoen aan in Thialf? De voorverkoop van seizoenkaarten voor het volgende seizoen is al gestart! Momenteel geldt er een extra korting op de seizoenkaarten. Deze early bird seizoenenkaarten zijn € 145 voor volwassenen en € 65 voor jeugd t/m 17 jaar. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook met korting het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier op een seizoenkaart te bestellen.

Foto: Trevor Petersen

Deel dit bericht