Nog een paar dagen wachten, en dat staat zondagmiddag de Nederlandse bekerfinale op het programma. UNIS Flyers neemt het op tegen UltimAir Hijs Hokij, in De Uithof in Den Haag. Wedstrijd start om 14.30 uur. Heb je nog geen tickets, en wil je er wel graag bij zijn? Bestel je tickets dan hier!

Verdediger Niels van der Vossen kan niet wachten totdat het zondagmiddag is. Vorig weekend won UNIS Flyers van Zoetermeer Panters (4-3) en Bulldogs Li├Ęge (3-1). ,,Volgens mij is iedereen prima uit die serie wedstrijden gekomen. Ik heb zelf wat schoten geblokt, maar gelukkig zakt dat alweer wat weg. Daarnaast zijn de spelers ook wel gewend om met wat pijntjes te spelen,” lacht Niels.

Alles geven

UNIS Flyers is de regerend bekerkampioen. Twee jaar terug versloeg UNIS Flyers namelijk Select4U Devils Nijmegen in Eindhoven met 5-2. UNIS Flyers wil uiteraard aan die bekerwinst een vervolg geven. ,,Ik denk niet dat we andere dingen gaan doen, dan bij andere wedstrijden. Het is vooral een mentaal ding. We moeten ons voorbereiden om echt alles te geven, vanaf het begin,” vertelt Niels.

De wedstrijd wordt gespeeld in de eigen ijshal van Hijs Hokij Den Haag. ,,Ik kijk er erg naar uit. Ik denk dat het een gekkenhuis wordt. Alleen al daarom vind ik dit fantastisch. Het is de eerste prijs die we kunnen pakken, en daar gaan we alles aan doen!”

Super tof

Na een lange periode zonder fans op de tribune, zijn de aanmoedigingen vanaf de tribune sinds een paar weken weer terug. ,,Het zou super tof zijn om veel Flyers fans op de tribune te zien zondagmiddag! Dat geeft echt extra motivatie. Het geeft veel meer sfeer en beleving aan dit soort wedstrijden. We gaan er een spektakel van maken!” besluit Niels.

De Nederlandse bekerfinale tussen UNIS Flyers en Hijs Hokij Den Haag wordt zondagmiddag 27 februari 2022 gespeeld in De Uithof in Den Haag. Tickets koop je hier.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht