Het nieuwe ijshockeyseizoen laat nog even op zich wachten. Hoe dat volgende seizoen er precies uit gaat zien is nog niet helemaal bekend. Maar op de achtergrond is UNIS Flyers druk doende om de selectie alvast vorm te geven. Trevor Petersen heeft inmiddels zijn contract verlengd en Mike Robinson komt over van Mechelen Golden Sharks. Coach Mike Nason is blij met beide spelers.

De coach van UNIS Flyers zit momenteel vooral thuis, maar kan gelukkig vanuit huis de nodige werkzaamheden doen. ,,Je bent druk op allerlei manieren,” vertelt Mike. ,,We zijn vooral ook druk met de kinderen en thuis les geven. Met ijshockey is het wat rustiger. Je doet wat telefoontjes en mails met spelers en betrokkenen. Maar ik moet bekennen dat het na een lang seizoen ook wel prettig is om wat meer tijd met het gezin door te brengen. Gelukkig zijn we gezond.”

Topscorer Petersen terug

Deze week kwam naar buiten dat de club de twee topscorers van vorig seizoen aan zich heeft verbonden. Nason is blij dat Trevor Petersen opnieuw voor UNIS Flyers heeft gekozen. ,,Ik heb vorig seizoen zijn familie ontmoet, toen ze in Heerenveen op bezoek waren. Dat was heel prettig en gaf een positief gevoel. Trevor en ik hebben over zijn kansen en mogelijkheden gesproken, maar hij is vooral happy om hier te spelen. Hij voelt zich thuis en dat vindt hij belangrijk. Daarnaast hadden we een succesvol seizoen, dat speelt ook mee. Zijn lijn met Juha (Kiilholma, red.) en Brent (Janssen, red.) was een bedreiging voor alle teams. Trevor werd topscorer en dat is heel prettig voor hem. De klik tussen Trevor en het team was goed.”

Mike Robinson naar Flyers

Nason was gedurende het afgelopen seizoen onder de indruk geraakt van de prestaties van Mike Robinson bij Mechelen Golden Sharks. ,,Wij vonden zijn offensieve kwaliteiten opvallend,” geeft de coach toe. ,,We wisten dat hij mogelijk geïnteresseerd was in UNIS Flyers. Dus na het seizoen heb ik een paar keer met hem gesproken. Dat klikte. Nu Adam (Bezak, red.) niet meer als import geldt, kwam de kans voorbij om Mike aan het team toe te voegen.” Naast de kwaliteiten als speler, is Nason ook blij met de persoon Robinson. ,,Mike is heel beleefd,  welbespraakt en een sociale jongen. Hij wil graag helpen daar waar hij dat kan. Zijn instelling is goed en hij is een harde werker.” Naast speler voor UNIS Flyers, gaat Mike Robinson ook de jeugd van de club trainen.

Nason is blij met de komst van Robinson. ,,Dit zorgt voor meer mogelijkheden in onze aanvalslijnen. Voor een coach is het mooi om zulke opties te hebben. Mike speelt met veel snelheid. Ik denk dat hij één van de snelste spelers in de league is. Bij zijn vorige club moest hij zelf het spel maken. Bij UNIS Flyers krijgt hij meer aanvoer en hulp. Dus ik ben benieuwd hoe zich dat ontwikkeld. Mike heeft in de OHL gespeeld in Canada. Dat is de beste league om je als jonge speler te ontwikkelen. Daarna heeft hij nog een aantal jaar Universiteit hockey gespeeld. Daar word je als speler gevormd en doe je ervaring op. Bij UNIS Flyers krijgt Mike de tijd om te acclimatiseren en te wennen aan de groep en de organisatie,” besluit Nason.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht