De mooiste tijd van het ijshockeyseizoen begint vrijdag voor UNIS Flyers. In de kwartfinale van de BeNe-league play-offs is Amsterdam Tigers de tegenstander. In de best-of-three serie strijden beide ploegen om een plaats in de halve finale. 

Afgelopen zondag speelde UNIS Flyers de beste wedstrijd van het seizoen tot dusver. Ondanks de nipte 0-1 verlies tegen Hijs Hokij Den Haag kan de ploeg van Mike Nason en Dennis Schreur met vertrouwen toe werken naar de kwartfinale tegen Amsterdam Tigers.

Eerder dit seizoen wist UNIS Flyers twee maal te winnen van de Tigers, echter play-offs is andere koek. “Amsterdam heeft recentelijk Maarten Brekelmans toegevoegd aan de selectie. Dat is een gigantische impuls voor hun aanval. Naast jonge talenten hebben ze een ervaren ploeg die weet wat het is om play-offs duels te spelen”, geeft Nason aan.

De laatste keer dat beide ploegen tegen over elkaar stonden in de play-offs was in 2005. In een best-of-five serie was Amsterdam toen te sterk voor Flyers. Uit de huidige selectie stonden toen Marco Postma en Tony Demelinne op het ijs. Demelinne droeg destijds het shirt van Amsterdam.
Nason verwacht een pittige serie tegen Amsterdam. “De belangen zijn groot en we moeten Amsterdam niet onderschatten. Als we net zo spelen als zondag dan komt het zeker goed. Het is zeer belangrijk dat we doelpogingen doen en het zicht van de goalie ontnemen. De rebounds moeten voor ons zijn.”

Deel dit bericht