Op vrijdag heeft het team van UNIS Flyers met grote cijfers Zoetermeer Panters over de knie gelegd. In een goed gevuld Thialf won UNIS Flyers met 9-1. Een dag later kon UNIS Flyers niet voorkomen dat Bulldogs Liège de sterkste was in België: 3-0. 

Tegen Zoetermeer Panters had UNIS Flyers weinig moeite met scoren. Henri Ruotsalainen was met drie goals en vier assists van grote waarde voor UNIS Flyers. Ook Jasper Nordemann deed met twee goals en twee assists een flinke duit in het statistieken-zakje. Justin van Baarsen, Trevor Hunt, Mike Collard en Lennart Vosmer scoorden alle drie één keer. Voor laatstgenoemde was het alweer zijn derde goal van het seizoen. ,,Ik zei vooraf aan de wedstrijd nog: ‘Wie volgt Kevin (Nijland, red.) op als doelpuntenmaker tegen Zoetermeer?’. Kevin scoorde namelijk altijd tegen Zoetermeer. Nu heb ik vandaag gescoord, en in de vorige wedstrijd tegen hen ook al,” lacht Lennart, doelend op het patroon. Over ruim een week speelt UNIS Flyers opnieuw tegen Zoetermeer.

Spandoek

Op de tribune werd Lennart verrast met een spandoek speciaal voor hem. ,,Ik moest wel erg lachen,” vertelt hij. ,,Vorige week hoorde ik al dat ze dat wilden maken. Maar ik had niet verwacht dat ze dat echt zouden doen,” lacht Lennart.

Spandoek Lennart Vosmer - 4nov22

Spandoek Lennart Vosmer

Dit seizoen draait UNIS Flyers bovenin de ranking mee. En dat is best knap, vindt Lennart. ,,We hebben een heel jong team. Volgens mij zijn zes jongens nog geen 20 jaar. We hebben 22 spelers die heel graag willen. Spelers hard willen werken en van het ijshockey-spelletje houden. En natuurlijk hebben we ook een coach die de systemen in ons stampt,” geeft Lennart een kijkje in het geheim van het goede presteren.

Slotfase

Op bezoek bij Bulldogs Liège ging het heel lang gelijk op. In de tweede periode kwam de thuisclub op 1-0 voorsprong door Bryan Kolodziejczyk. UNIS Flyers deed wat het kon, maar kon de gelijkmaker niet forceren. Pas in de laatste minuut scoorde Bulldogs Liège de tweede en derde goal.

Foto Margo Mulder

Deel dit bericht