UNIS Flyers heeft het contract met Kenny Welles verlengd. Met Kenny heeft coach Mike Nason meer mogelijkheden, want de 27-jarige speler kan zowel in de verdediging meedraaien als in de aanval.

Voor Kenny was er eigenlijk geen moment van twijfel om weer een seizoen te starten bij UNIS Flyers. ,,Vervolgens is het afwachten wat de verschillende teams gaan doen. Ik blijf in Heerenveen, dat was duidelijk. Ik wilde heel graag door,” vertelt Kenny.

,,Ik ben op mijn zevende begonnen met ijshockey. En ik ben nu 27 jaar. Ik speel dus al 20 jaar ijshockey. Dat betekent ook dat ik alweer 18 jaar met nummer 18 speel. Ook wel grappig. In de winter zie je je familie minder vaak dan je teamgenoten. Met de jongens in het team ben je toch een soort familie van elkaar. Dat maakt dat je een speciale band met elkaar hebt.”

Een seizoen zoals de vorige zorgt er volgens Kenny alleen maar voor dat je als team met elkaar groeit. ,,Het was een chaotisch seizoen. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten als team. We zijn als team bij elkaar gebleven en dat heeft ons sterk gemaakt. Je strijd met z’n allen ergens voor. Je bent altijd gedreven om te winnen.”

Coach Mike Nason kan Kenny zowel defensief als offensief inzetten. ,,Ik ben ooit binnengekomen als verdediger en heb veel jaren aanvallend gespeeld. Afgelopen seizoen heb ik ook deels als verdediger en aanvaller gespeeld. Dat heeft zo z’n voor- en nadelen. Als er iets in het team gebeurt, dan ben ik wel een schakelpersoon die direct kan meedraaien. Ik ben op beide plekken inzetbaar en daarin heb ik wel een ontwikkeling gemaakt.” Een voorkeur voor aanvaller of verdediger heeft Kenny eigenlijk niet. ,,Dat is wel een moeilijke, ja. Vroeger wilde ik graag aanvallen, en rushen voorin. Maar nu ik ook veel als verdediger heb gespeeld, dan moet je het spel goed overzien. Je bent een schakelstuk tussen opbouw en tegelijk ook de laatste man. Maar het heeft allebei wel wat,” lacht Kenny.

,,Ik ben benieuwd wat voor team we krijgen. Dat is altijd even afwachten. Voor mezelf hoop ik een solide jaar te spelen met veel ijstijd. Ik wil mezelf weer verder ontwikkelen. En dat maakt niet uit of dat verdedigend is of aanvallend. Ik heb er onwijs veel zin in!” besluit Kenny.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht