Verdediger Mark Hoekstra trekt ook volgend seizoen het tenue van UNIS Flyers aan. De 25-jarige verdediger heeft zijn contract met één seizoen verlengd. De Nederlands international speelt al zijn hele carrière in Thialf en begint volgend seizoen aan zijn tiende jaargang in de hoofdmacht.

Plezier voorop

Het was voor Mark geen moeilijke keuze om er nog een jaar aan vast te plakken. ,,Ik heb het gewoon erg naar mijn zin in dit team,” vertelt hij. ,,En ik heb nog steeds veel plezier in het spelletje ijshockey.” Plezier speelt daarbij een grote rol voor Mark. ,,Dat je elk weekend mag spelen in een goed gevuld Thialf. Dat je gewoon weer zin krijgt om wedstrijden te spelen, plus de goede sfeer in het team zijn voor mij de dingen die het ijshockeyseizoen zo leuk maken.”

Strijden voor prijzen

Afgelopen seizoen won UNIS Flyers zowel de nationale beker als de Nederlandse titel. Als het aan Mark ligt, is dat voor het komende seizoen wederom een belangrijk mikpunt. ,,Ik vind het belangrijk dat we aankomend seizoen als team weer mee gaan doen om de prijzen. Ik wil aankomend seizoen weer prijzen gaan winnen en daar wil ik alles wel voor doen om dat doel weer te halen,” klinkt het ambitieus. Maar hij is zich ook bewust van de kracht van de concurrentie. ,,Ik verwacht dat er heel wat sterke teams zijn die goed aan elkaar gewaagd zijn, maar dat we zeker goed genoeg zijn om weer prijzen te gaan winnen.”

Vertrouwen

De defensie van UNIS Flyers is al seizoenen op rij de minst gepasseerde verdediging in de BeNe-league. Mark onderstreept deze constatering. ,,Ik vind dat we een hele sterke groep met verdedigers hebben waar andere teams moeilijk doorheen komen. Volgens mij hebben we dat afgelopen seizoen ook laten zien, en met Martijn (Oosterwijk, red.) in in de goal geeft het je als verdediger alleen maar meer vertrouwen om je eigen spel te gaan spelen.”

Foto: Martin de Jong

 

 

Deel dit bericht