Ook het derde thuisduel in de BeNe-League leverde een nederlaag op voor UNIS Flyers. Vrijdagavond toonde Dolphins Kemphanen uit Eindhoven dat de wil om te winnen groter was; 3-4 (2-2, 0-1, 1-1).

Dat er komend weekeinde voor UNIS Flyers even geen wedstrijd gespeeld hoeft te worden – het nationale team speelt een dubbele oefensessie tegen België – komt coach Mike Nason vast en zeker goed uit.

Zijn team zit op zijn zachtst gezegd in een dip. ,,We zijn op dit moment niet in vorm, dat is duidelijk’’, constateerde de Canadese trainer na afloop van het competitieduel met Eindhoven.

Zijn verlengstuk op het ijs, Marco Postma, nuanceerde die opmerking vervolgens. ,,Drie keer achter elkaar voor de BeNe-League in Thialf verliezen is echt te veel. Het ligt volledig aan het team en vooral aan de oudere jongens. Ook aan mij. Wij spelen niet op ons niveau en dat kan niet. Wij moeten opstaan en de rest van het team meenemen.’’

UNIS Flyers speelde vrijdag tegen de koploper van de Nederlands-Belgische competitie vooral tegen zichzelf. De meeste spelers maakten er hun eigen wedstrijd van. Ofwel, er werd veel te weinig in de teamdiscipline gespeeld.

,,Vooral als het niet loopt moet je terug naar de basis. Simpel spelen en hard werken. Te veel spelers wilden zelf het tij doen keren. Dat is in de fase waarin wij nu zitten juist niet de oplossing’’, zei Mike Nason.

De komende twee trainingsweken zal hij zijn team vooral weer wijzen op het zo succesvolle vorige seizoen en vooral hoe er tot dat succes gekomen is. ,,Doen waar we goed in zijn. Dat is in ons eigen systeem spelen en keihard werken, zestig minuten lang.’’

Vrijdag leek een goed resultaat haalbaar. Brent Janssen zette de thuisploeg verdiend op voorsprong, maar Eindhoven boog binnen twee minuten de achterstand om in een 2-1 voorsprong. UNIS Flyers speelde in die fase verdedigend geheel uit positie en de ploeg van coach Larry Suarez profiteerde optimaal.

Omdat Lars den Edel een prachtige solo afsloot met een voor de uitblinkende Brabantse goalie Deniz Mollen onhoudbaar schot, werd er toch met een gelijke stand voor het eerst gerust. Twintig speelminuten later gaf het scorebord echter 2-3 aan en tekende de nederlaag zich af.

Puckverlies van Ronald Wurm – twee seizoenen geleden nog de bejubelde topscorer  – was de inleiding voor een doeltreffende tegenstoot van Eindhoven. Omdat direct in de derde periode Eindhoven op simpele wijze de puck achter goalie Idzenga schoot, werd het duel in Thialf beslist. Hoewel Lars den Edel nog 3-4 maakte, wist Eindhoven de wedstrijd op eenvoudige wijze uit te spelen. ,,Zij wilden het meer en het was alleen daaromal een verdiende zege voor hun’’, bleef Marco Postma realistisch.

Over twee weken zal blijken of UNIS Flyers de vorm weer terug heeft kunnen vinden. Dan komt op zaterdag het sterke Luik naar Thialf. Op zondag spelen de Heerenveners uit in Tilburg tegen het Toekomstteam van de Brabantse club. ,,Maar eerst twee weken heel hard trainen’’, besloot Mike Nason.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht