UNIS Flyers slaagde er vrijdagavond niet in om het gat van 4 verliespunten meer op HIJS Hokij Den Haag tot 1 terug te brengen. In een spannend duel wonnen de Hagenezen in de eigen Uithof met 3-1 (0-0, 1-1, 2-0).

De beslissing, beter omschreven als nekslag, viel in een hectische slotfase. Na dik 4 minuten spelen in de tweede periode had Marco Bommezijn de gastheren op 2-1 gezet. UNIS Flyers ging vervolgens driftig op zoek naar de gelijkmaker.

Kansen kreeg het team van het coachduo Mike Nason en assistent Dennis Schreur voldoende, maar Vrouwe Fortuna zat ditmaal niet bij de Heerenveners op de bank. Uiteindelijk besliste ex-Flyer Jurryt Smid met een empty netter de topper.

Mike Nason vond dat zijn ploeg de zege verdiend had. ,,We waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, al speelden we net als Den Haag niet groots. We hebben ook genoeg kansen gecreëerd, maar naast dat Fabian Schotel prima stond te keepen ligt het ook aan onze spelers. We scoren echt te weinig.’’

Dat laatste punt besprak de UNIS Flyers-coach zaterdag met routinier Marco Postma. Ze kwamen tot de conclusie dat er meer egoïsme moet zijn in het aanvalsvak. ,,Meer schieten, niet een medespeler nogmaals aanspelen. Gewoon voor eigen succes gaan.’’

Nason had dat graag een dag later al in het laatste bekercompetitieduel met Devils Nijmegen terug willen zien. De beslissing van de Nederlandse IJshockeybond om vanwege de weersomstandigheden de ontmoeting af te lassen gooide roet in het eten.

Wanneer die partij – belangrijk voor UNIS Flyers om in een eventuele finale die in Den Haag gespeeld wordt thuisvoordeel te hebben – ingehaald wordt is niet duidelijk. Daardoor zal de eerste thuiswedstrijd vrijdag tegen BeNe-League hekkensluiter Red Eagles ’s Hertogenbosch zijn.

Deel dit bericht