Voor UNIS Flyers is het een bijzonder weekend met twee duels tegen hetzelfde team. Het is bijna het gevoel van een playoffs weekend aan het einde van het seizoen. Coach Mike Nason is benieuwd hoe zijn team zich manifesteert tegen een titelkandidaat als Select4U Devils Nijmegen. Vrijdagavond speelt UNIS Flyers de uitwedstrijd, zaterdagavond is de wedstrijd in Thialf om 20.00 uur.

Vorig weekend won UNIS Flyers van Eaters Limburg (5-2) en van Zoetermeer Panters (6-5). Mike Nason kijkt tevreden terug op de twee winstpartijen. Vooral de winst op Eaters was goed. ,,Dat was een goede wedstrijd van onze kant. We waren de bovenliggende partij. We maakten daarnaast 7 powerplay situaties van Eaters onschadelijk. Daar was ik erg blij mee, want dat is niet gemakkelijk tegen een team als Eaters Limburg.”

Zoetermeer

Een dag later tegen Zoetermeer Panters kroop UNIS Flyers door het oog van de naald, door twee minuten voor tijd de winnende treffer te maken. ,,Dat was op het nippertje,” beaamt Nason. ,,We hebben er vooraf over gesproken, dat deze wedstrijden mentaal lastig zijn. Maar laat ik voorop stellen dat Zoetermeer een goed team heeft. Ze winnen misschien niet veel wedstrijden, maar ze verliezen regelmatig met maar één goal verschil. Defensief waren we niet goed. Daarin moeten we slimmer worden, maar dat is een leerpunt waar we aan werken.”

2x Devils Nijmegen

Coach Mike Nason kijkt uit naar de dubbele clash met Nijmegen van aanstaande vrijdag en zaterdag. ,,Zij zijn offensief erg sterk. Ze hebben veel spelers met extra offensieve kwaliteiten.” Een strijdplan heeft Nason klaar. ,,We moeten veel in hun zone komen en daar het spel maken. We moeten niet in een op-en-neer wedstrijd terecht komen, want daar ligt hun sterkte. Wij willen spelen met structuur en zorgvuldigheid. Daarnaast moeten we in beweging blijven en onze goede fysieke conditie gebruiken,” zegt Nason die ziet dat zijn spelers in een goede flow zitten. ,,We willen beter worden. Dan krijg je meer vertrouwen in jezelf en je teamgenoten. Als dat proces groeit, dan wordt het telkens comfortabeler om met elkaar te spelen en kom je op een hoger niveau.”

Koop je tickets online!

Wil je erbij zijn als UNIS Flyers het opneemt tegen Select4U Devils Nijmegen, zaterdagavond om 20.00 uur in Thialf? Koop dan vlug hier je tickets in de voorverkoop via VanPlan.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht