Aanvaller Kevin Nijland en verdediger Frits Doop hebben hun handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract bij UNIS Flyers. Voor Frits Doop wordt het zijn derde seizoen in het shirt van UNIS Flyers. Kevin Nijland loopt al wat langer mee. Hij gaat voor zijn twaalfde seizoen in de hoofdmacht van UNIS Flyers. 

Kevin: ,,De club zit in mijn bloed”

De 27-jarige Kevin Nijland was vorig seizoen grotendeels op reis. Pas aan het einde van het vorige seizoen sloot hij weer aan bij de selectie. Dat Kevin nu zijn contract weer heeft verlengd, noemt hij zelf een ‘logische keus’. ,,Ik heb veel plezier in het spelletje en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het team. Flyers heeft de laatste jaren haar zaken goed op orde. De club is uitgegroeid tot een professionele organisatie. Als jochie van 3 kwam ik al wedstrijden bezoeken. De club zit in mijn bloed, het is een eer om in het Flyers shirt te spelen,” vertelt Kevin.

Vorig seizoen was hij grotendeels op reis. ,,Ik heb mee getraind in de voorbereiding. Eenmaal op reis, heb ik de Flyers natuurlijk gevolgd vanuit het buitenland. Begin januari kwam ik terug, ik mocht meteen aansluiten bij de groep. Snel kreeg ik mijn conditie op peil, waardoor ik nog 4 belangrijke wedstrijden mocht spelen. Helaas kwam het seizoen door Covid eerder ten einde,” blikt Kevin terug. Hij is helder in zijn verwachtingen voor komend seizoen. ,,Als sportman wil je altijd het maximale bereiken. Prijzen pakken dus!”

Kevin moet nog even wachten tot het nieuwe seizoen weer van start gaat. Tot die tijd moet hij het stellen zonder ijstraining. ,,Om mijn lichaam sterker te maken ga ik naar de sportschool. Conditie op peil houden doe ik door te voetballen/ inline hockeyen.”

Frits tekent voor één seizoen bij

Ook verdediger Frits Doop heeft zijn contract verlengd bij UNIS Flyers. De 17-jarige verdediger mocht in de afgelopen seizoen al regelmatig ijstijd pakken, en hoopt het komende seizoen weer een volgende stap te zetten. Zijn contractsverlenging was dan ook snel beslist. ,,Ik heb bij Flyers vorig jaar heel veel geleerd op trainingen en in wedstrijden, maar vooral ook mentaal. En die lijn wil ik het komende seizoen door zetten om me nog beter te ontwikkelen.” Bij het Toekomstteam van Flyers pakte Frits 16 punten (6 goals, 10 assists) in 14 wedstrijden en kende daarmee een prima seizoen. ,,Bij het Toekomstteam heb ik een heel goed jaar gehad qua punten maar ook qua spel denk ik. Bij het BeNe-league team onder leiding van coach Mike Nason heb ik veel geleerd in de minuten die ik kreeg.”

Frits Doop UNIS Flyers

IJSHOCKEY: HEERENVEEN: 13-09-2019, Oefenwedstrijd UNIS Flyers – Herford Ice Dragons, uitslag 6-3, ©foto Martin de Jong

Zijn verwachtingen voor het komende seizoen zijn dan ook helder. ,,Ondanks mijn leeftijd, wat nog jong is, hoop ik veel minuten te maken en een vaste kracht te worden in de verdediging van de UNIS Flyers. Ik wil mezelf graag verbeteren in snelheid en rustiger zijn aan de puck om betere beslissingen te maken. Ik ga deze zomer veel trainen in de sportschool en straks op het ijs eerst bij het Toekomstteam,” aldus Frits.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht