Verdediger Kenny Welles heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de UNIS Flyers. De multifunctioneel inzetbare verdediger zal beginnen aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht. Mogelijk sluit hij wel wat later aan dan de rest van de selectie. Hij herstelt momenteel van een schouderoperatie.

Herstel

Al ruim twee jaar liep Welles rond met schouderklachten. Tegen het einde van afgelopen seizoen werden de klachten te erg, waarop werd besloten een operatie uit te voeren. Momenteel werkt Kenny samen met UNIS Flyers-fysiotherapeut Erik Veen hard aan zijn herstel. De competitiestart komt mogelijk te vroeg. Welles: ‘Het herstel gaat goed, ik lig voor op schema. Ik hoop in de voorbereiding direct mee te kunnen trainen, maar ik denk dat de eerste wedstrijden meedoen nog niet haalbaar is.’

Dankbaar

Kenny Welles groeide op als jonge jongen in Oudeschoot, op een steenworp afstand van het Thialfstadion. Een dorp waar, vanwege de kleine afstand naar Thialf en de natuurijsbaan om de hoek, volgens sommigen de ijshockeykoorts nog wat heviger heerst dan in Heerenveen zelf. Het is echter weinigen gegeven dat zij uiteindelijk mogen uitkomen voor de UNIS Flyers. Welles laat dan ook geen kans onbenut om zijn dankbaarheid uit te spreken dat hij voor de Flyers mag spelen. Welles: ‘Ik was alleen met mijn zusje en mijn moeder thuis. Dat was niet altijd even makkelijk. Mijn moeder heeft altijd alles op alles gezet om te zorgen dat ik kon ijshockeyen. Het is daarom voor mij heel speciaal dat ik nu in het eerste team speel en dat ze dat kan zien. Ze is mijn grootste fan.’

Deze woorden zetten kracht bij aan het sociale karakter dat Kenny Welles bezit. Ook in zijn carriere naast het ijshockey komt dit tot uiting. Hij heeft een opleiding tot banketbakker én een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond. Deze twee diploma’s wil hij gaan verenigen om zijn droom te verwezenlijken: een bakkerij beginnen voor mensen met een beperking.

Ideale stand-in of vaste rol?

De afgelopen seizoenen manifesteerde Welles zich als een ideale stand-in voor de verdediging, die vooral minuten maakte wanneer blessures zich voordoen in het defensieve korps. ‘Ik kan wel leven met deze rol. Het is heel wisselend of ik minuten maak of niet. Ik moet 60 minuten scherp blijven, er kan altijd iets gebeuren waardoor ik ineens moet spelen. Ik heb er geen moeite mee. Dat wil niet zeggen dat ik geen vastere rol ambiëer. Als ik echter kijk naar de verdedigers die boven mij in de pikorde staan, heb ik een behoorlijke stap nog te maken. Maar daar wil ik wel voor gaan,’ aldus de 23-jarige verdediger.

‘Een goed karakter en een positieve attitude’

Coach Mike Nason laat weten content te zijn met het toevoegen van Welles aan zijn inmiddels 22-koppige selectie. ‘Kenny levert een belangrijke bijdrage. Hij heeft afgelopen seizoenen de gaten die vielen door blessures uitstekend opgevuld. Het is een jongen met een goed karakter die altijd keihard werkt en altijd met een positieve attitude op de ijsbaan komt.’

‘We worden beter door de onderlinge concurrentie’

Positief is Kenny ook over de onderlinge concurrentiestrijd die tijdens de voorbereiding los zal gaan barsten. ‘Alle spelers moeten gaan vechten voor hun plek. Ik maak ook deel uit van de groep die zal moeten gaan knokken voor ijstijd. Ik zie dat positief tegemoet. Belangrijkste is dat het team beter wordt door de ondelinge concurrentie. Uiteindelijk moet ons dat gaan helpen om weer prijzen te pakken’, zo besluit Kenny het gesprek.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Ticketpoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht