De jongste speler van UNIS Flyers heeft ook zijn contract bij de club verlengd. De 17-jarige Tom Speel maakt ook komend seizoen deel uit van de hoofdmacht van UNIS Flyers. Afgelopen seizoen kwam hij tot één goal en twee assists in de BeNe-League.

Voor Tom was er geen moment van twijfel over het wel of niet verlengen van zijn contract bij UNIS Flyers. ,,Ik vind het super leuk,” klinkt het enthousiast. ,,Ik vind ijshockey het leukste om te doen. Ik doe eigenlijk liever niets anders.”

Tom begint daarmee aan zijn tweede seizoen bij UNIS Flyers en hij is dus erg te spreken over het voorgaande seizoen, zijn eerste jaar tussen de ‘grote mannen’. ,,Ik heb het gevoel dat iedereen mij heel goed hielp. Misschien maakte de aanpassing het voor mij gemakkelijker, omdat Lennart en Dave ook nieuw bij de selectie kwamen. Ik was daardoor niet als enige ‘nieuw’. Ik heb het gevoel dat alle oudere spelers ons heel erg wilden helpen. De sfeer in de kleedkamer was heel goed. Dat kun je bijvoorbeeld merken aan de manier hoe iets tegen je wordt gezegd. Dat was vaak op een positieve manier.”

Ook het spelen op het BeNe-League niveau is Tom goed bevallen. ,,Ik zat bijna alle wedstrijden in een lijn met Aldo en Dennis. Dat was top. In het begin was het even zoeken naar mijn rol in het team. Maar het is vooral hard werken. Je speelt misschien niet elke keer om goals te scoren, maar ook om andere spelers rust te geven. Doordat we veel met vier lijnen speelden, creëerden we diepte in ons team. En onze taak was ook vooral om geen tegengoal te krijgen en om uiteindelijk weer in het aanvalsvak te eindigen,” geeft Tom een kijkje in de tactiek van zijn lijn.

,,Wat mij ook opviel is dat als je een fout maakt, of de puck onnodig verliest, dat het direct wordt afgestraft. In de jeugdteams kom je daar nog wel eens mee weg, maar daar moet je op dit niveau voorzichtiger mee zijn. Het spel gaat veel sneller,” vertelt Tom.

Over zijn verwachtingen voor het komende seizoen is Tom helder. ,,Ik wil graag mijn ontwikkeling doorzetten en weer met het team de finales spelen. Vorig seizoen zijn we als team echt beter geworden en hopelijk kunnen we direct de toon zetten in de wedstrijd voor de Ron Berteling-schaal,” blikt Tom alvast vooruit.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht