Jasper Nordemann maakt ook het komende seizoen deel uit van de selectie van UNIS Flyers. De assistent-captain van het team van Mike Nason is inmiddels één van de meest ervaren spelers van het team, terwijl hij pas 26 jaar is.

Jasper begint aan zijn zesde (inclusief Covid-jaar) seizoen bij UNIS Flyers. Zijn keuze om zijn contract te verlengen was niet lastig voor de geboren Amsterdammer. ,,Nee, dat was niet lastig. Vorig jaar hadden we een goed team, en daar wil ik graag mee door.”

Met de ‘A’ op zijn borst is Jasper één van de leiders van het team, maar hij voelt daardoor niet meer druk op zijn schouders. ,,Ik vind dat ik ben gegroeid in aansturing, maar ik focus mij ook op mijn eigen spel. In mijn rol neem ik graag de verantwoordelijkheid. En daar groei je natuurlijk ook steeds meer in.”

Vorig seizoen kende Jasper een uitstekend seizoen met 13 goals, 23 assists in 28 BeNe-League wedstrijden. ,,Ik ben al een aantal seizoenen aan het werk om mezelf verder te ontwikkelen. Ik denk dat dat aardig lukt en daar ben ik nog niet klaar mee.”

De BeNe-League wordt komend seizoen uitgebreid met twee Duitse teams. Daar is Jasper erg blij mee. ,,De wedstrijden tegen Duitse teams vond ik altijd al leuk. Het niveau is goed en het is weer wat anders dan we gewend zijn. In Nederland speel je vaak tegen dezelfde teams op dezelfde ijsbanen. Dat doen we al sinds de jeugd. De competitie is gekrompen naar 7 teams in de BeNe-League. Ik ben blij dat het nu met twee Duitse teams wordt uitgebreid. Dat geeft een extra dimensie.”

Deze zomer bereidt Jasper zich weer voor op het komende seizoen. Hij gaat eerst volgende week op vakantie naar Canada, waar hij onder andere Trevor Hunt en zijn gezin gaat bezoeken. ,,Eigenlijk zouden we dat in het Covid-jaar al doen, maar toen kwam het er niet van. Nu gaan we drie weken naar Canada en gaan we ook naar Vancouver. Ik neem de ijshockeytas mee,” lacht Jasper.

Daarna gaat hij nog een tijdje naar Finland om daar verder te trainen. ,,In Amsterdam heb ik een nieuwe trainer, die mij helpt met trainingsschema’s, zodat ik straks weer sterk het seizoen in ga,” besluit Jasper.

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht