Morgenavond om 20:00 uur staat de bekerfinale in Eindhoven op het programma voor UNIS Flyers. Tegenstander in de finale is regerend bekerwinnaar Nijmegen Devils. Het team heeft vanavond de laatste training in Thialf en vertrekt morgenmiddag in de bus naar Eindhoven.

Nijmegen Devils heeft een sterke selectie met spelers die weten hoe ze finales moeten winnen. Afgelopen zomer trok Nijmegen gevaarlijke en vaardige Nederlandse spelers aan. Vooral op de powerplay is Devils ijzersterk. Ondanks dat UNIS Flyers ongeslagen de bekerfinale haalde, waakt Hoofdcoach Mike Nason voor onderschatting: “Nijmegen was voorafgaand dit seizoen de torenhoog favoriet voor de prijzen. We hebben al een paar maanden niet tegen hen gespeeld, maar we kennen de sterke punten van Nijmegen. Elke speler van hen is individueel sterk. Ze wachten op een fout van de tegenstander, veroveren de puck en gaan dan in de aanval.”

Van zijn eigen ploeg verwacht Mike Nason dezelfde instelling als alle eerdere wedstrijden dit seizoen. “In finales als deze waar de vorm van de dag geldt, zijn juist de kleine dingen goed doen erg belangrijk. Onze wedstrijdinstelling en teamspel zijn dit seizoen ons sterkste punten. Dat wil ik morgen opnieuw terug zien. Zolang we blijven doen wat ons dit seizoen de overwinningen heeft opgeleverd, dan hebben we ook morgen de controle over de wedstrijd.”

UNIS Flyers weet zich morgen gesteund door honderden fans in Eindhoven. Voor het UNIS Flyers vak zijn nog wel kaarten te krijgen. Wil jij morgen UNIS Flyers ook aanmoedigen in Eindhoven? Klik dan op de link in het Twitter bericht hieronder!

 

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht