Voor UNIS Flyers breekt een belangrijk ijshockeyweekend aan. De mannen van coaches Mike Nason en Jacco Landman spelen de halve finales van de play-offs in de bekercompetitie tegen AHOUD Devils Nijmegen. De best-of-three serie start zaterdagmiddag (17.00 uur) in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Zondag om 18.00 uur is de tweede wedstrijd in Nijmegen.

Coach Mike Nason zag zijn team afgelopen weekend zelfvertrouwen tanken. In de wedstrijden tegen Amsterdam Tigers (8-1 winst) en Chiefs Leuven (2-4 winst) liet de ploeg zien dat – gezien de omstandigheden van de tijdelijke sluiting van de ijshockeyhal van Thialf – ze nog goed presteren. Nason was erg blij met de zes punten. ,,Het was een belangrijk weekend,” blikt hij terug. ,,Het was ons doel voor deze maand om de competitiewedstrijden te winnen. Dat is gelukt. Ik vond onze wedstrijdinstelling goed.”

Tigers verslagen

Tegen Amsterdam Tigers was UNIS Flyers in de eerste periode nog onwennig. ,,We hadden een andere voorbereiding dan we gewend zijn. Dat was te merken in de eerste periode. Gelukkig pakten we het in de tweede en derde periode goed op. De defense was in orde en offensief tankten we zelfvertrouwen. Het was een positieve wedstrijd voor ons.”

Winst in Leuven

Een dag later, in de uitwedstrijd tegen het Belgische Chiefs Leuven zag Mike Nason zijn team met 2-4 winnen, na een 0-4 voorsprong. ,,Eigenlijk hadden we de hele wedstrijd onder controle. In het begin pakten we een aantal onnodige strafminuten. In de tweede periode drukten we de controle in goals uit. In de slotfase maakten zij nog twee goals. Daarmee kwam de score op 2-4. Die uitslag deed vermoeden dat het een close game was, maar dat was het niet,” sprak Nason over de goede wedstrijd van zijn ploeg.

Respect in halve finale

Komend weekend is het uur van de waarheid voor UNIS Flyers. De halve finale van de play-offs in de bekercompetitie staat voor de deur. Tegenstander is AHOUD Devils Nijmegen. ,,We maken onszelf klaar voor deze wedstrijd. We kennen Devils Nijmegen goed. Ik heb vertrouwen in ons team,” begint de coach over de play-offs. Aan het begin van het seizoen liet UNIS Flyers weten ‘hongerig’ te zijn. ,,Iedereen weet hoe belangrijk deze wedstrijden zijn,” vertelt Nason. ,,De jongens hebben er zin in en kijken uit naar deze halve finale-serie. We hebben respect voor Devils Nijmegen. Ze hebben een aantal goede wapens in huis en een goede goalie. Met Houkes, De Jong en Melissant heeft Nijmegen ervaren spelers in het team.”

Nason heeft respect voor Nijmegen, maar heeft veel vertrouwen in zijn team. ,,Zij hebben goede spelers, maar wij gaan hard werken om de play-offs in ons voordeel te beslissen. Of dat in 2 of in 3 wedstrijden gebeurt, dat maakt mij niet uit. Wij kijken in ieder geval erg uit naar deze halve finales. Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat,” besluit Nason strijdvaardig.

Kom naar Elfstedenhal!

Wees erbij en moedig UNIS Flyers aan in deze halve finale-serie! Zaterdagmiddag, 17.00 uur is de face-off in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Tickets zijn verkrijgbaar via VanPlan (klik hier!).

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht