Vandaag en morgen speelt UNIS Flyers in de halve finale van de beker tegen Microz Eaters Geleen. De halve finale wordt gespeeld in een best-of-two opzet. Lees hier hoe een best-of-two serie werkt.

Vanavond om 20:30 uur wordt de eerste wedstrijd in de halve finale gespeeld in Geleen. Morgenavond staat de tweede wedstrijd op het programma. Om 19:00 uur is dan de face-off in Thialf. Voor de bepaling van de winnaar van de best-of-two serie wordt gekeken naar wedstrijdpunten, dus:

  • drie punten voor winst na reguliere speeltijd
  • twee punten voor winst in overtime (of na shootouts)
  • één punt voor verlies in overtime (of na shootouts)
  • nul punten bij verlies na reguliere speeltijd

De ploeg met de meeste wedstrijdpunten gaat door naar de finale. Het doelsaldo telt niet mee.

Hoe zit het met overtime?

De eerste wedstrijd moet, net zoals in de reguliere competitie, een winnend en een verliezend team opleveren. Daarom zal er bij een gelijke stand na 60 minuten een sudden victory overtime worden gespeeld van maximaal 10 minuten. Deze overtime wordt 3-on-3 gespeeld. Indien er na de volledige overtime nog geen winnaar is, dan volgen penalty shots.

In het tweede duel wordt er alleen aan overtime begonnen als de stand in evenwicht is. Stel ploeg A heeft het eerste duel gewonnen in reguliere speeltijd en in het tweede duel is de stand na 60 minuten gelijk, dan wordt er geen overtime gespeeld.

Wanneer wordt er wél een 10 minuten overtime, 3-on-3, gespeeld? Als het eerste duel door ploeg A of ploeg B is gewonnen na overtime en het tweede duel is na 60 minuten gelijk. Dan kunnen beide teams nog op gelijke hoogte komen door een zege in overtime, of na shootouts.

Wat als de stand na twee duels volledig in evenwicht is?

Dan volgt een derde sudden victory speelperiode van maximaal 20 minuten gevolgd door shootouts indien noodzakelijk. Ook hier zal 3-on-3 gespeeld worden. Deze speelperiode is reglementair te zien als een nieuwe en (derde) wedstrijd. De winnaar van deze overtime, of penalty shots, wint de best-of-two serie.

Wanneer wordt deze periode gespeeld?

  • Wanneer beide teams allebei in reguliere speeltijd één duel gewonnen hebben, dan volgt direct de 20 minuten overtime periode (dus niet de 10 minuten overtime)
  • Wanneer beide teams allebei een wedstrijd na reguliere overtime (10 minuten) hebben gewonnen, of na shootouts, dan volgt na het complete tweede duel de 20 minuten overtime periode.

Hoe zit het met straffen als game misconduct en match penalty?

  • Indien een speler voorafgaand aan de tweede wedstrijd op scherp staat en in het tweede duel een game misconduct krijgt, dan zal hij geschorst zijn voor de beslissende ‘derde wedstrijd’. Onder de derde wedstrijd wordt verstaan, de overtime periode van 20 minuten om een winnaar aan te wijzen, als de stand na twee duels (eventueel inclusief overtime) gelijk is.
  • Indien een speler tijdens de eerste of tweede wedstrijd een match penalty krijgt, dan telt de derde speelperiode als een wedstrijd waarin hij is geschorst. Indien een speler tot en met de tweede wedstrijd geschorst is, dan mag hij wel in de beslissende derde speelperiode meedoen.

Tickets

Voor de halve finale is de kaartverkoop inmiddels begonnen. Via Vanplan.nl kunnen zowel losse tickets voor volwassen en kinderen t/m 17 jaar worden besteld als ook gecombineerde familiebundels. Een individuele ticket voor volwassenen kost €11,50 en kinderen t/m 17 jaar betalen €5,-. Een familiebundel kost €25,- en is geldig voor 2 volwassenen + 2 kinderen t/m 17 jaar. Klik hier om individuele tickets te bestellen en hier om een familiebundel te kopen.

Bron: Face-off.nl / artikel

 

Deel dit bericht